www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 15 - Rallye Deutschland

Triple Volkswagenu na Rallye Deutschland

23. srpna 2015 • 22:00

Loňské fiasko na domácí Rallye Deutschland se továrnímu týmu Volkswagen Motorsport podařilo napravit dokonale - kompletními stupni vítězů v pořadí ogier-Latvala-Mikkelsen.

-

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace k Rallye Deutschland

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) - Rallye Deutschland 2015

-

Loňské fiasko na domácí Rallye Deutschland se továrnímu týmu Volkswagen Motorsport podařilo napravit dokonale - kompletními stupni vítězů v pořadí ogier-Latvala-Mikkelsen.

První etapa přinesla hodně netradiční obrázek - Sébastien Ogier nebyl ve své kůži a tak jej byl schopen Jari-Matti Latvala stíhat. Ve zbytku soutěže si však francouzský jezdec vypracoval náskok a bezpečně si jej držel, stejně jako si své pozice na stupních vítězů drželi i jeho týmoví kolegové.

Letošní Rallye Deutschland byla 'one Volkswagen show'. Jediným, kdo byl schopen jezdcům s Volkswageny jakžtakž stíhat, byl Kris Meeke, který však opět neudržel vůz na trati a utopil všechny své šance po příkopách.

Minulý ročník opanovali jezdci Hyundaie, bylo to však hlavně díky výpadkům Volkswagenů. To se potvrdilo i letos, nikdo z jejich jezdců na piloty německé stáje neměl. Nakonec byl rychlejší Dani Sordo před Thierry Neuvillem. Na ostatní soupeře to však bohatě stačilo, ti byli totiž ještě marnější. Druhý jezdec Citroënu Mads Ostberg se na asfaltu trápil celý den a zapadl do šedi průměru nevýrazných jezdců Fordu i béčka Hyundaie. Velmi slušné desáté místo absolutně vyjel při premiéře s vozem WRC Stéphane Lefebvre.

Tentokráte se příliš nedařilo Martinu Prokopovi. Nezvykle často chyboval, navíc jej provázely problémy s vozem. Nakonec odstupoval po dvojitém defektu v době, kdy před ním byl i Jan Kopecký.

Obdobně jako absolutní klasifikaci ovládl VW, tak i klasifikaci WRC2 ovládla Škoda. Kopecký s Lappim neměli žádnou konkurenci a jeli si vlastní závod. Bohužel hned z kraje jej rozhodla jezdecká chyba finského pilota. Kopecký si pak celkem v klidu dojel pro prvenství s náskokem více než čtyř minut před Ericem Camillim a Quentinem Giordanem. Soutěže se zúčastnil Dominik Brož, díky problémům se spojkou musel využít superally, ale nakonec zdárně spatřil cíl na 49. místě.

-

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Kris Meeke - Paul Nagle (Citroën DS3 WRC) - Lotos Rally Poland 2015

Pokud nepočítáme lednové Monte, seriál mistrovství světa v automobilových soutěžích letos poprvé zavítá na asfaltový povrch až ve druhé polovině srpna při tradiční Rallye Deutschland. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky shakedownu

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist