www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS a P2+ - Říha Group - Partr Rally Vsetín (RSS)

Trať vsetínského rallysprintu je připravena

14. září 2015 • 19:00

Již jen měsíc zbývá do startu 12. ročníku vsetínského rallysprintu, který se uskuteční ve dnech 16. - 17. října 2015. Název závodu bude shodný jako v minulém roce Říha Group - Partr Rally Vsetín. Z toho je patrné, že jako hlavní partneři soutěž podpoří dvě velmi významné firmy z valašského regionu, za což organizační tým vsetínské soutěže těmto firmám moc děkuje.

Jaromír Tomaštík - Róbert Baran (Subaru Impreza WRC) - Partr Rally Vsetín 2014

Přípravy letošního ročníku započaly již začátkem roku a pořadatelé pomalu, ale jistě s přípravami finišují. Po celou dobu se všichni zainteresovaní snažili o to, aby pro posádky i diváky připravili podnik, který bude krásným zakončením sezóny Rallysprint Série 2015. Organizátoři se pokusili vybrat opravdu náročnou a sportovně hodnotnou trať, celkem na soutěžní posádky čeká více než 70 kilometrů rychlostních zkoušek. Nejdelší z nich má 12 km, za povolení průjezdu patří velké poděkování vedení města Vsetín a obce Růžďka, naopak nejkratší má 5,7 km. O jejich detailech Vás budeme informovat v dalších tiskových zprávách. Už nyní je ovšem jisté, že v harmonogramu nebudou chybět žádná tradiční místa v blízkém okolí Vsetína. Jeden test ovšem zavede účastníky i na tratě, kde se delší dobu nezávodilo. A všichni věří, že tato rychlostní zkouška bude vítaným zpestřením jak pro soutěžní dvojice, tak i pro diváky.

Velmi dobře hodnocené bylo v minulosti zázemí rally. Tak proč měnit něco, co se osvědčilo a funguje. Prezentace posádek, ředitelství rally, tiskové středisko, administrativní a technické přejímky i cílová rampa rally bude stejně jako v posledních ročnících soustředěno na jedno místo, díky pochopení a podpoře pana Samohýla do Autosalonu Škoda a Mercedes Benz společnosti Samohýl motor na Štěpánské ulici ve Vsetíně.

Změny nedozná ani servisní areál, který bude již tradičně situován v ulici „u Bečvy“ a díky pochopení a podpoře TJ MEZ Vsetín zejména v jejich areálu stadionu TJ MEZ Ohrada. Seskupení posádek a uzavřené parkoviště po cíli závodu bude jako v předešlých letech v areálu firmy OPEN RE-ECO na Jiráskově ulici.

Říha Group - Partr Rally Vsetín bude v letošním roce závěrečným závodem Rallysprint Série, primárně určené pro vozy s jednou poháněnou nápravou. Mezi posádkami vsetínského závodu nebudou chybět ani účastníci MČR historických automobilů v rally. I kvůli tomuto faktu dojde ke změně startovního pořadí a populární vozy nedávné historie se vydají zdolávat tratě rychlostních zkoušek jako první. Poté bude následovat, jak všichni věříme, velmi silně a kvalitně obsazené startovní pole, okořeněné speciály WRC, R5, Super 2000 a rychlými „dvoukolkami“. Vsetínští organizátoři mají už nyní avizována zajímavá jména jezdců, kteří letos dosáhli na tituly mistrů České republiky, stejně jako ty, pro které bude start testem na důležité evropské soutěže.

V těchto dnech je na stránkách vsetínské soutěže www.vsetinrally.cz vyvěšena oficiální přihláška, brzy budou následovat Zvláštní ustanovení. O dalších detailech ze zákulisí příprav vsetínského závodu se více dozvíte z dalších tiskových zpráv.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist