www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 15 - Seajets Acropolis Rally

Craig Breen si z Řecka odvezl jen chabou odměnu

14. října 2015 • 08:00

Reprezentanti Peugeot Rally Academy Craig Breen a Scott Martin skončili v letošní Rallye Akropolis, provázené obtížnými povětrnostními podmínkami, na druhém místě. Jejich týmoví kolegové Charles Martin a Thierry Salva ze soutěže odstoupili.

Craig Breen - Scott Martin (Peugeot 208 T16) - Seajets Acropolis Rally 2015

Nedávné silné deště v řeckém regionu Loutraki přiměly pořadatele Rallye Akropolis zkrátit původně naplánovanou úvodní etapu o více než 40 kilometrů.

Vědom si krajně nepříznivých podmínek vyjel Craig Breen v první etapě opatrně, nicméně překonal záludné zablácené rychlostní zkoušky a svůj Peugeot 208 T16 dostal v sobotu večer na pódiové umístění s odstupem méně než 15 sekund za provizorním vedoucím jezdcem. Následujícího dne Ir nasadil k útoku a dvěma nejrychlejšími časy v dopolední části soutěže posunul 208 T16 s číslem 1 od Peugeot Rally Academy do vedení. Tato situace ale bohužel netrvala dlouho, protože Craig nic nezmohl, když se mu během rychlostní zkoušky otevřela kapota jeho vozu. To jej opět odsunulo na druhé místo se ztrátou 10 sekund na Kajetanowicze. Craig se Scottem byli připraveni vybojovat vedení zpět, když se pořadatelé rozhodli kvůli nepříznivému počasí odvolat poslední tři rychlostní zkoušky. I když konečný výsledek nenaplnil jeho očekávání, s nimiž přijížděl na start, Craig byl spokojen s rychlostí, jakou předvedl, a se skutečností, že byl schopen bojovat o vítězství.

Charles Martin, který absolvoval svou poslední soutěž v sezoně ERC, prožil v Řecku víkend plný problémů. Vítěz 208 Rally Cupu z roku 2014 se během úvodní etapy rozhodl nepokračovat, protože usoudil, že podmínky jsou příliš nepříznivé. V neděli ráno odstartoval podle pravidla Rally2, ale havaroval a musel podruhé odstoupit, protože jeho Peugeot 208 T16 byl příliš poškozen.

Všichni v týmu Peugeot Rally Academy se nyní už těší na švýcarskou Rallye International du Valais, kde Craig Breen a Scott Martin chtějí uzavřít Mistrovství Evropy FIA v rallye 2015 čtvrtým vítězstvím pro 208 T16.

Radka Matthey
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist