www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 15 - Rally Catalunya

Díky Ogierově havárii vyhrál Rally Catalunya Andreas Mikkelsen

25. října 2015 • 16:10

Předposlední soutěží letošního kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích je španělská Rally Catalunya - Costa Daurada, která se i letos pojede na smíšeném povrchu. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace k Rally Catalunya

-

Andreas Mikkelsen - Rally Catalunya 2015

Až do posledních metrů závěrečné rychlostní zkoušky bojovali Andreas Mikkelsen a Jari-Matti Latvala o druhé místo na Rally Catalunya. Krátce po projetí cílem Andrease Mikkelsena se ukázalo, že to byl nakonec souboj o vítězství.

Do té doby celkem bezpečně kraloval Rally Catalunya akutální světový šampion Sébastien Ogier, na osmém kilometru závěrečné power stage však přehnal jednu levotočivou zatáčku a významně rozbil své Polo R WRC o svodidla. Chtěl body za powerstage, nakonec nemá nic...

Celkové prvenství, první v rámci mistrovství světa, vybojoval Andreas Mikkelsen, který porazil týmového kolegu Latvalu o 3.1 vteřiny. Třetí příčku vybojoval domácí Dani Sordo, který se tak stal vítězem v rámci neoficiální klasifikace 'těch ostatních', kteří nestartují s vozem značky Volkswagen.

Čtvrtý skončil Mads Ostberg, který společně s Robertem Kubicou vládl první polovině páteční etapy, oba však zbrzdil defekt. Zatímco Ostbergovi to stačilo na čtvrté místo jen s těsným náskokem na týmového kolegu Meeka, Kubicu sužovaly další defekty a technické problémy, které jej srazily mimo první desítku.

Šestý skončil Hayden Paddon následovaný Martinem Prokopem, kterého tak problémy soupeřů vynesly až na sedmou příčku absolutně. Osmý skončil opětovně nevýrazný Thierry Neuville, kterého navíc v posledních dvou zkouškách výrazně pozlobilo auto.

První desítku uzavřeli nejrychlejší jezdci WRC2. Vítězství si, hlavně díky náskoku ze šotoliny, připsal Pontus Tidemand před Janem Kopeckým. Třetí místo o pohou jednu desetinu před Arminem Kremerem stačilo Nasseru Al-Attiyahovi k zisku titulu mistra světa ve WRC2, když jeho hlavní soupeř Esapekka Lappi v sobotní etapě havaroval.

-

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Dani Sordo - Marc Martí (Hyundai i20 WRC) - Rally Catalunya 2014

Předposlední soutěží letošního kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích je španělská Rally Catalunya - Costa Daurada, která se i letos pojede na smíšeném povrchu. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky shakedownu

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist