www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 15 - TipCars Pražský Rallysprint

Celebritami nabitý JTRT dělal v Praze radost divákům

4. prosince 2015 • 18:00

Pražský Rallysprint, to je každoroční vrchol rallyových show a tohoto prestižního klání se samozřejmě musel zúčastnit i vsetínský JT Rocksteel Rally Team, který byl i tentokrát hvězdami přímo napěchovaný. Na startu se totiž opět sešly všechny tři stálé posádky JTRT ze světa showbusinessu, a sice Olga Lounová, David Suchařípa a Lukáš Langmajer, navíc doplněné o domácího Zdeňka Pokorného.

Lukáš Langmajer - Žaneta Tomášková (Renault Clio Sport) - TipCars Pražský Rallysprint 2015

V Praze zas až tak o moc nejde a hlavním smyslem závodu je pobavit sebe i zimou prokřehlé diváky. Ne jinak k tomu přestoupily i všechny slavné dvojice startující pod taktovkou týmu Jaromíra Tomaštíka, když na pomoc si vzaly své kolegy z branže.

Olga Lounová už vloni na sedadle spolujezdce svezla novináře Davida Turka a ten se do kokpitu soutěžního vozu posadil i letos. Olga však oproti předchozímu roku změnila vůz, když Mistubishi vystřídalo Subaru Impreza WRX Sti N14. „Letošní rallysprint jsme s Davidem pojali opravdu jako exhibici pro diváky a na trati jsme se pořádně vyřádili. Dokonce se nám podařilo i zahrát si pošťuchovanou s retardérem, což nám malinko pochroumalo auto, ale samozřejmě jsme mohli pokračovat bez problémů až do cíle. Každopádně vážně moc děkuji celému týmu za skvělou sezónu, byla opravdu pestrá, nádherná a místy i hodně divoká. Moc jsem si to užila,“ hodnotí další rok účinkování v rally zpěvačka Olga Lounová.

David Suchařípa letos sedlá prvním rokem také Subaru, ale starší model WRX STi N12. Celý rok se jede na čas a právě tato show byla po dlouhé době pro Davida závod bez stresu ze stopek. Čili na závod se David hodně těšil a na pomoc si i tentokrát přizval jako parťáka kolegu herce Pavla Nečase. Ten startoval v Praze už vloni, a tak věděl přesně, do čeho jde. Odměnou dvěma sympaťákům byla neuvěřitelná atmosféra, kterou Strahov a jeho okolí divákům i posádkám nabízí.

„Fakt jsem se na tento ročník hodně těšil a celé to dopadlo i přesně podle představ. Bylo to uvolněný, nebyl na nás žádný tlak a v autě jsme se ohromně bavili. Pavel mě trochu hecoval, abych jel rychleji, i do sluchátek křičel jak o život, až jsem si klidně mohl vypnout i intercom, ale nedal jsem se. Je hrozný srandista a byla pecka s ním jet. Díky moc všem, jak se o nás postarali, fakt to byla naprostá pohoda,“ kvituje povedený závod herec David Suchařípa.

David Suchařípa - Pavel Nečas (Subaru Impreza Sti) - TipCars Pražský Rallysprint 2015

A do trojice známých posádek pochopitelně určitě patří i herec Lukáš Langmajer, který měl původně sice svézt svou manželku, ale nakonec na sedadlo spolujezdce usedla premiérově herečka Žaneta Tomášková, která se asi nejvíce proslavila dětskou rolí Lucie v Chobotničkách. A velká zábava a pohoda panovaly i v kabině této smíšené posádky. „Snad poprvé jsem se před závodem nestresoval a vůbec jsem se nebál, mojí prioritou bylo se pořádně pobavit a udělat radost hlavně lidem, kteří se na to koukají. Jaromír mi vždycky při našich hovorech vštěpoval do hlavy, že to mám dělat tak, bych se především bavil a měl z toho radost a já jsem si uvědomil, že je to jako moje herectví. Tam, když mě to baví a dělám to s láskou, tak pak je z toho i výsledek takový, že to baví lidi a ta práce má smysl. No a já jsem do toho tak i pustil, takže jsem se v Praze například poprvé točil na ručku, což jsem nikdy předtím nedělal. Prostě najednou pro mě závodění dostalo nový rozměr. Už se moc těším na Mikuláše do Slušovic, kde pojedu s nulou na dveřích a to znamená, že se Jaromír může snažit sebevíc, ale stejně pojedu vždycky před ním a nedožene mě,“ směje se dopředu vzhlížející Lukáš Langmajer.

Před domácím publikem se představil také Zdeněk Pokorný. Ten využil osvědčených služeb svého Mitsubishi Lancer EVO IX a neméně osvědčených služeb špičkového spolujezdce Jirky Skořepy. „I my jsme jako mnoho ostatních měli za cíl pořádně pobavit sebe i diváky a já věřím, že se nám to povedlo. Nakonec z toho byl i velmi slušný výsledek, o který nám ale ani tak moc nešlo. Každopádně všechno fungovalo a my jsme si skutečně závod užili. Diváci vytvořili perfektní atmosféru a tento koncept kolem Strahova se nám moc líbí. Uvidíme, jak to bude příští rok, každopádně tento mě osobně hodně bavil a díky moc všem, kteří se na přípravě a možnosti vůbec na závodech startovat podíleli,“ uzavírá Zdeněk Pokorný.

Adam Blahouš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist