www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR15 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

Klatovský PAMK už se chystá na sezónu 2016

26. prosince 2015 • 18:00

Náročný rok mají za sebou členové klatovského PAMK. Kromě tradičních jarních podniků uspořádali mimořádně i říjnovou Rally Klatovy, která završila domácí šampionát automobilových soutěží, podíleli se ale i na organizování dalších sportovních i bezpečnostních akcí ve svém regionu i ve vzdálenějších lokacích. Na zimní spánek ale není čas ani teď – už na poslední dubnový víkend roku 2016 jsou v kalendáři zapsány termíny dalšího ročníku Rallye Šumava Klatovy i Historic Vltava Rallye. Více informací o dění v PAMK Klatovy se postupně objevuje i na stránkách www.pamk.cz .

Bryan Bouffier - Gabin Moreau (Citroën DS3 R5) - Rallye Šumava Klatovy 2015

Velké změny zasáhly do dění Mistrovství České republiky v rally 2015 a odrazily se i při soutěžích, pořádaných klatovským Pošumavským auto moto klubem. Naštěstí se odrazily většinou pozitivně. Do jubilejní dubnové 50. Rallye Šumava Klatovy odstartovalo dvakrát tolik posádek než o rok dříve, což způsobilo organizátorům spoustu příjemných starostí navíc. Velmi dobře obsazená byla i letos také souběžně jedoucí Historic Vltava Rallye, a tak se dokonce na poslední chvíli musel upravovat časový harmonogram soutěží tak, aby kapacita tratí postačovala. Vše poté ale proběhlo zdárně a v cíli se z prvenství mohli zaslouženě zaradovat jak Švédové Myrsell s Junttilou (ti v rámci soutěže historických vozů proháněli Porsche 911 RS), tak i naši Kopecký s Dreslerem, kteří v jihozápadních Čechách oslavili vítězstvím premiéru zbrusu nového vozu Škoda Fabia R5.

V Klatovech ale ani poté klid zbraní netrval dlouho. Nejprve regionem projela tradiční Rallye Wiesbaden a v červnu pak Historic club PAMK Klatovy uspořádal už třináctý ročník Jízdy Klatovskem veteránských vozů. Tentýž měsíc také změnil představy Klatovanů o poklidném podzimu – přijali totiž nabídku na pořádání náhradní říjnové soutěže namísto odvolané Rally Příbram. A tak se v létě opět roztočil kolotoč hledání nejvhodnější podoby tratě a časového harmonogramu, pak také série urychlených jednání, spojených se žádostmi o mnohá povolení. Naštěstí se obce i město Klatovy zachovaly k organizátorům vstřícně, a tak mohl být národní šampionát skutečně v Klatovech završen. Na podzimní cílové rampě se pak nejvíce radovali Trněný s Pritzlem závodící se Škodou Fabia WRC, kteří tak zaznamenali první vítězství vozu kategorie WRC po jejich návratu na tratě MČR.

„Jak je patrné z onoho přehledu, obě naše letošní soutěže se vlastně výrazně zapsaly do historie šampionátu, ale i sportovních dějin automobilky Škoda,“ usmívá se předseda PAMK Klatovy, Jiří Valenta a pokračuje: „Pro nás ale byla ještě cennější ta skutečnost, že jsme dokázali zmobilizovat síly a uspořádat ve dvou víkendech roku dvě takto významné soutěže, navíc obě s víceméně bezproblémovým průběhem. Za to patří velký dík všem, kteří se na organizaci podíleli, ať už ve vedení soutěží či třeba jako pořadatelé u trati. Teď už ale myslíme na rok nadcházející. V něm nás zejména čeká o posledním dubnovém termínu tradiční dvojboj – tedy Rallye Šumava Klatovy organizovaná společně s Historic Vltava Rallye. Ta bude při svém jubilejním 25. ročníku znovu součástí ME historických vozů. Ostatně starších sportovních aut se o tomtéž víkendu u nás představí hodně i při dalších doprovodných akcích – Rallye Wiesbaden, ale i Rallye Šumava Legend, která získává stále větší popularitu. Rád bych tedy popřál našim členům i všem spolupracovníkům a příznivcům, aby v průběhu vánočních svátků a zbytku roku 2015 nasbírali hodně sil, budou je jistě napřesrok potřebovat. Na jaře se na všechny v Klatovech budeme moc těšit!“

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist