www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 16 - Rallye Monte Carlo

Elfyn Evans potvrzen s Fiestou R5 pro Monte a Švédsko

5. ledna 2016 • 19:30

Poslední dvě sezóny strávil Elfyn Evans ve speciálu WRC v rámci továrního týmu M-Sport, minimálně pro začátek nadcházející sezóny přechází o kategorii níž. Rok 2016 započne v rámci seriálu WRC2 v rámci propagace upgradované verze Fiesty R5.

Elfyn Evans - Rally Catalunya 2015

Vůz Ford Fiesta R5 prodělal přes zimní přestávku zásadní změny, jak popsal ve svém erudovaném článku Miroslav Fric. A právě upgradovanou zbraň s modrým oválem ve znaku má odprezentovat Elfyn Evans. Ten se určitě s tímto vozem představí na Monte a ve Švédsku a podle výsledků se uvidí, zda bude v rámci WRC2 pokračovat či ne. Kařdopádně, na obou závodech bude upgradovaný pouze motor, další žolíky týkající se aerodynamiky a podvozku se chystají až na začátek března.

Kromě závodů MS by se měl Evans představit i na vybraných podnicích nově obrozeného britského šampionátu. Kromě toho by se mohl představit i na vybraných soutěžích MS s vozem Ford Fiesta RS WRC.

Elfyn Evans se navíc přidal k trendu letošní zimy - výměně spolujezdce. Po třech letech totiž nebude vedle velšana usedat Daniel Barritt, ale Craig Parry, který v posledních letech navigoval Toma Cavea.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist