www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 16 - Rally Dakar

Dakar: Vrátný i Ardavičus bojovali s problémy

8. ledna 2016 • 17:05

Tomáš Vrátný se v pátém měřeném úseku Rallye Dakar 2016 potýkal s technickými problémy. V jednom z řečišť urazil vzduchovou hadici, kterou se svou posádkou následně opravil. Tím ovšem ztratil více než čtyřicet minut. V cíli se před ním umístili oba týmoví kolegové Artur Ardavičus i hendikepovaný andorrský pilot Albert Llovera.

Nejúspěšnějším z trojice posádek týmu Bonver Dakar Project byl zkušený kazašský pilot Artur Ardavičus, který byl jednadvacátý. Albert Llovera dojel šestadvacátý.

Tomáš Vrátný

„Byla to poměrně těžká etapa, alespoň pro nás. Měli jsme technické problémy. Urazili jsme hadici v řečišti. Byli jsme trochu divočejší, než jsme měli být, a to nás stálo asi čtyřicet minut. Předjeli nás úplně všichni a následné předjíždění v horách bylo hodně složité, takže je z toho poměrně velká ztráta, ale důležité je, že jsme v cíli,“ konstatoval Tomáš Vrátný, který v pátém měřeném úseku dlouhém 327 kilometrů obsadil sedmadvacáté místo se ztrátou 1 hodiny, 13 minut a 19 vteřin na nejrychlejšího Eduarda Nikolajeva.

„Jsme v cíli všichni tři včetně Artura Ardavičuse, který etapu odřídil bez posilovače řízení. Byla to velká kulturistická dřina, ale Artur to zvládnul. A musím pochválit i Alberta, protože jsem s ním prohrál a Albert bude zítra startovat přede mnou, tak doufám, že se mi jej podaří předjet,“ dodal Vrátný. V průběžném pořadí je dvacátý s celkovou ztrátou 1 hodiny, 56 minut a 57 vteřin. Nejrychlejším pilotem je Federico Villagra.

Vojtěch Svoboda ; foto: P.Lusk
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist