www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 16 - Rally Dakar

Konec března patří v Sosnové Dakaru

foto

14. března 2016 • 09:00

Autodrom v Sosnové u České Lípy o velikonoční neděli 27. března nabídne fanouškům motorismu jedinečný zážitek v podobě MOGUL Dakar Setkání, kde se představí nejvýznamnější domácí závodníci z Rally Dakar. Ti se během celodenního programu představí i se svou technikou v akci, kdy byla speciálně pro toto setkání výrazně upravena trať autodromu, kde vznikl okruh tvořený zhruba z poloviny offroadovou sekcí včetně šesti skoků.

žádný příspěvek celý článek »

Buggyra Ultimate Dakar je zpět

foto

20. ledna 2016 • 01:00

Po téměř třech týdnech se v úterý 19. ledna vrátila posádka Buggyra Ultimate Dakar, Tomáš Ouředníček a Pavel Vaculík, zpět do České Republiky. Tomáš a Pavel, kteří s vozem Hummer H3 EVO dokončili svůj první Dakar na 46. pozici, byli plní emocí a zážitků, o které se chtěli podělit se svými rodinami a přáteli. Ještě před tím se zúčastnili tiskové konference v Hotelu Marriott Courtyard, kde se se svými zkušenostmi z jižní Ameriky podělili s novináři.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop vybojoval při své premiéře na Rallye Dakar čtrnácté místo

foto

19. ledna 2016 • 08:45

Český automobilový závodník Martin Prokop úspěšně absolvoval Rallye Dakar 2016. Při své premiéře na této soutěži vybojoval celkové čtrnácté místo a společně s navigátorem Janem Tománkem se stal nejlepší českou posádkou v kategorii osobních automobilů.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot vyhrál Dakar 2016

foto

18. ledna 2016 • 15:00

Po 26 letech od svého posledního úspěchu Peugeot popáté v historii vyhrál Dakar. Vůz Peugeot 2008 DKR s pohonem dvou kol dosáhl triumfu díky nejlepší posádce tohoto podniku: Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret.

žádný příspěvek celý článek »

Peterhansel má 12. triumf z Rallye Dakar, Price vyhrál poprvé

foto

16. ledna 2016 • 16:20

Francouz Stéphane Peterhansel vylepšil svou rekordní bilanci na Rallye Dakar o dvanácté vítězství. V 38. ročníku triumfoval padesátiletý jezdec pošesté s osobním automobilem, předtím nasbíral stejný počet úspěchů na motocyklu. Mezi motorkáři tentokrát vyhrál Toby Price, který ovládl slavnou vytrvalostní soutěž jako první Australan v historii. Český motocyklista David Pabiška obsadil 30. místo.

žádný příspěvek celý článek »

Valtr si čtvrtým místem vylepšil své maximum na Dakaru

foto

15. ledna 2016 • 22:30

Čtvrtým místem v předposlední 12. etapě Rallye Dakar vylepšil Jaroslav Valtr s tatrou své dosavadní maximum v soutěži. V celkovém pořadí je mezi kamiony dál osmý.

žádný příspěvek celý článek »

Peterhansel dál vede s obrovským náskokem Rallye Dakar

foto

14. ledna 2016 • 22:30

Francouz Stéphane Peterhansel s peugeotem dál míří za dvanáctým titulem z Rallye Dakar. V 11. etapě dojel čtvrtý a dvě etapy před koncem slavné soutěže drží téměř hodinový náskok. Vyčerpané motocyklisty dnes pořadatelé kvůli extrémnímu vedru zastavili.

žádný příspěvek celý článek »

Sainz musel odstoupit, Peterhansel vede Rallye Dakar o hodinu

foto

13. ledna 2016 • 23:30

Španěl Carlos Sainz s peugeotem vládl na Rallye Dakar kategorii automobilů jen jediný den. V dnešní desáté etapě z Belénu do La Rioji ho zradila převodovka a musel ze soutěže odstoupit. V čele průběžného pořadí ho opět vystřídal týmový kolega Stéphane Peterhansel z Francie.

žádný příspěvek celý článek »

Peterhansel se opět ujímá vedení, Loeb nabral ztrátu

foto

12. ledna 2016 • 16:00

Team Peugeot Total má za sebou dramatický den. Sébastien Loeb havaroval a přenechal vedení svému týmovému kolegovi Stéphanu Peterhanselovi.

žádný příspěvek celý článek »

Po Loebově nehodě vede Rallye Dakar rekordman Peterhansel

foto

11. ledna 2016 • 23:55

Francouzský pilot Sébastien Loeb měl v 8. etapě Rallye Dakar nehodu a nabral více než hodinovou ztrátu, jež ho s největší pravděpodobností připravila o šanci na vítězství při premiérovém startu v této soutěži. Devítinásobného mistra světa v rallye vystřídal v čele průběžného hodnocení kategorie automobilů krajan a rekordman Stéphane Peterhansel. Martin Prokop si po 766 km ze Salty do Belénu mírně polepšil na 17. místo.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb opět vede Rallye Dakar, motocyklistům etapu přerušila bouře

foto

9. ledna 2016 • 23:00

Francouzský pilot Sébastien Loeb znovu vede Rallye Dakar. Den poté, co jej z čela pořadí sesadil krajan Stéphane Peterhansel, si devítinásobný mistr světa vzal vedení zpět. V sedmé etapě, která účastníky zavedla z Bolívie znovu do Argentiny, prohrál jen s týmovým kolegou z Peugeotu Carlosem Sainzem ze Španělska a na Peterhansela získal náskok 2:22 minuty.

žádný příspěvek celý článek »

Kolomý byl v 6. etapě Dakaru sedmý, Loeba sesadil Peterhansel

foto

9. ledna 2016 • 13:00

Martin Kolomý za volantem tatry obsadil sedmé místo v šesté etapě Rallye Dakar a nadále drží šestou příčku v celkové klasifikaci kategorie kamionů. Po prvním etapovém vítězství v tomto ročníku se do čela posunul Nizozemec Hans Stacey. Nový lídr je i mezi automobilovými jezdci, kde jedenáctinásobný šampion Stéphane Peterhansel sesadil dalšího Francouze Sébastiena Loeba.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Prokop si opět zkomplikoval situaci

foto

9. ledna 2016 • 11:00

Ani šestá etapa letošní dakarské rally se pro českou posádku Martin Prokop - Jan Tománek neobešla bez komplikací. Po jezdecké chybě tak musela opět spoléhat na pomoc dalších soutěžících, aby mohla speciální test dokončit.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Vrátný si v šesté etapě spravil náladu

foto

9. ledna 2016 • 10:50

Tomáš Vrátný se v šesté etapě Rallye Dakar 2016 blýskl skvělou stíhací jízdou. V měřeném úseku dlouhém 295 kilometrů předjel deset kamionů a dojel si pro sedmnácté místo.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Vrátný i Ardavičus bojovali s problémy

foto

8. ledna 2016 • 17:05

Tomáš Vrátný se v pátém měřeném úseku Rallye Dakar 2016 potýkal s technickými problémy. V jednom z řečišť urazil vzduchovou hadici, kterou se svou posádkou následně opravil.

žádný příspěvek celý článek »

toplist