www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 16 - Rally Dakar

Dakar: Prokop si opět zkomplikoval situaci

9. ledna 2016 • 11:00

Ani šestá etapa letošní dakarské rally se pro českou posádku Martin Prokop - Jan Tománek neobešla bez komplikací. Po jezdecké chybě tak musela opět spoléhat na pomoc dalších soutěžících, aby mohla speciální test dokončit.

Martin Prokop - Jan Tománek

„Dnes nás čekala nejdelší erzeta, měla 540 kilometrů. To samo o sobě znamenalo, že se bude dít něco velkého, ale netušil jsem, že si to pokazíme sami. Bohužel, na dvoustém kilometru jsem udělal chybu, byl jsem maličko dlouhý na brzdy a na odbočce na most jsem místo toho, abych to pustil rovně a skočil do řeky, tak jsem bojoval a chtěl jsem tu zatáčku vytočit. Bohužel mi spadlo jedno zadní kolo mimo cestu. V podstatě z mostu dolů. A už se to nedalo zachránit,“ popisoval situaci Martin Prokop.

„Převrátili jsme se na bok. Zůstali jsme ležet na boku a docela dlouho se nám nedařilo postavit auto zpátky na kola. Byli tam sice dva vojáci, a pak jich přišlo víc, ale rukama to nešlo, takže mi bylo jasné, že musím zastavit nějaké auto a poprosit o pomoc, což se naštěstí podařilo relativně rychle. Jedna Toyota z našeho týmu zastavila a pomohla mi zpátky na kola, takže to dopadlo dobře.“

„Musím říct, že jsme si to zase docela zkomplikovali. Navíc jsme se potom trápili s auty, které jsme dojeli. Jeli jsme spoustu kilometrů v prachu, takže jsme si to užili se vším všudy. Je vidět, že Dakar začíná být víc a víc těžký. Dnešní erzeta byla zatím tím nejtěžším, co jsem tady zažil. Nevím, co mě čeká dál,“ uzavřel český jezdec.

Prokop s Tománkem nakonec šestou etapu dokončili jako třiadvacátí se ztrátou téměř 43 minut na vítězného Peterhansela. V průběžné absolutní klasifikaci jim aktuálně náleží osmnáctá příčka se ztrátou 1:41.13 na první místo.

-pr- , -red- ; foto: M.Chytka
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist