www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Sprintrally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha

Obklad v Pelhřimově

4. srpna 2006 • 06:00

Po vynechání Rallysprintu Kopná se Honza Šlehofer a Zbyněk Soběhart vrátili na tratě erzet v Pelhřimově. Stejně jako v Pačejově startovali s Hondou Civic Vti týmu Sparrow Racing za výrazné podpory RSP. Pořadatelé připravili tři erzety, z nichž každá se jela třikrát a také krásné představení všech posádek v pátek večer na pelhřimovském náměstí, navštívené velmi početnými davy diváků a zakončené fantastickým ohňostrojem.

Honza se Zbyňkem do soutěže vstoupili opatrně a na RZ1 zajeli až šestý čas ve třídě N2. Na Václava Dunovského zde ztratili 6,9, tedy asi vteřinu na kilometr. Na druhé erzetě už se jim podařilo zajet druhý čas ve třídě, na třetí však opět až pátý. Po úvodní sekci tak bylo pořadí následující: 1 Dunovský, 2 Čermák+20,3, 3 Šlehofer+22,6, 4 Kulda+23,2, 5 Henzl+25,8.

„Startovali jsme po téměř dvouměsíční pauze, kdy jsme v důsledku nedostatku financí vynechali Kopnou. To bylo hrozně znát hned na první vložce, kde jsme zajeli až šestý čas a vůbec jsem si nevěřil. Jel jsem hodně opatrně, abych nerozbil auto. Dostávali jsme hodně od Duny, který jel fantasticky a hodně mu to sedlo. Druhá vložka byla lepší a na trojce jsme opět dostali,“ zhodnotil úvod soutěže Honza.

Také ve druhé rundě pokračoval velmi vyrovnaný boj. V RZ 4 zajel Honza tentokrát druhý čas, když nestačil o 0,8 pouze na vítěze N2 z Kopné Marka Kuldu. V RZ 5 se Honza dočkal své první vyhrané pelhřimovské erzety, na šesté však přišla ztráta 16 vteřin na Dunovského. Po druhé rundě tak s výjimkou suveréna soutěže Dunovského zůstával boj o druhé místo velmi napínavý. 1 Dunovský, 2 Kulda+30,7, 3 Šlehofer+32,6, 4 ‚Čermák+39,6, 5 Henzl+43,8.

„Druhé kolo vložek bylo o poznání lepší. Začali jsme hodně tahat a zlepšovat časy, i když Vašek jel opravdu hodně rychle. Bohužel do teď nemůžu pochopit, proč jsem dostal 10 vteřin za předčasný start. Obzvlášť na to si dávám pozor a bedlivě sleduji hodiny. Nevím, kde se stala chyba. Na RZ 6 jsme měli trochu problém v pomalém úseku. Začala stoupat teplota a museli jsme pustit topení naplno, aby teplota ihned slezla dolů, ale nám bylo dost horko. Na přejezdu do předposledního servisu se začal ozývat řemen a vydával nepříjemné zvuky. Kontrola mechaniků neukázala žádnou závadu, až do chvíle než jsme měli odjíždět do časové kontroly. Po nastartování se řemen znovu ozval a ani výměna za cenu 30 vteřin penalizace tento problém nevyřešila. Příčina divných zvuků zůstala nadále utajena. Potom jsme se už jen vezli a snažili se na poslední erzetě tahat za ruční brzdu, což mě hrozně baví,“ popsal peripetie druhé části soutěže Honza.

I přes tuto „zábavu“ zajeli Honza se Zbyňkem v závěrečné rundě dva druhé časy a v cíli jim tak patřilo čtvrté místo ve třídě N2 za Václavem Dunovským, velkým překvapením Pelhřimova Josefem Čermákem, který se hned od úvodní erzety zařadil mezi špičku třídy N2, a Markem Kuldou. „Skončili jsme čtvrtí ve třídě a druzí v juniorech. Bohužel nevíme, jak to bude dál a tak po dobře rozjeté sezóně asi titul přenecháme Vašíkovi Dunovskému, jelikož naše finanční situace není růžová. Za podporu moc děkuji RSP, s jejichž pomocí jsme mohli startovat v Pelhřimově. Uvidíme, každopádně bych nerad z boje utíkal, protože v rally je skvělá parta lidí a kamarádů, které tímto všechny srdečně zdravím,“ zakončil své povídání k Pelhřimovu Honza Šlehofer.

Jan Šlehofer
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist