www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 16 - Rally Islas Canarias El Corte Inglés

Zoltán Bessenyey se vrací do mistrovství Evropy

19. února 2016 • 16:00

Po roce stráveném v European Rally Trophy se dvojnásobný mistr Evropy dvoukolek, Zoltán Bessenyey, vrací zpět do seriálu ME. Společně se svým novým spolujezdcem Dávidem Berendim se pokusí zaútočit na nejvyšší příčky.

Zoltán Bessenyey

Po dvou vítězstvích za volantem Hondy Civic Type R3 se Bessenyey rozhodl v loňském roce přesedlat do Renaultu Clio R3T a vyzkoušet si European Rally Trophy.

„Účinkování v ERT pro mě bylo zklamáním, seriál neměl prakticky žádnou mediální podporu a neměl ani žádné stálé soupeře. Pro letošní rok jsme chtěli opět nějakou pořádnou výzvu. Zvažovali jsme i o WRC3, které se snaží podporovat Renault, ale zopočet na pár závodů v MS by byl až moc velký, takže jsme se rozhodli vrátit do ME,“ prozradil Zoltán Bessenyey.

Ten se za volantem Renaultu Clio R3T z dílen polské stáje 2Brally představí na vybraných závodech ME, prvním závodem bude již v polovině března španělská Rally Islas Canarias. Na sedadle spolujezdce jej bude nově navigovat Dávid Berendi, který se v loňském roce svezl na dvou závodech ME po boku Szabolcse Várkonyiho.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist