www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Sprintrally Pelhřimov - Memoriál T. Vojtěcha

Sutr s Veselou dojeli na čtvrtém místě

4. srpna 2006 • 12:35

Šestým závodem rallysprintového šampionátu byl Sprintrally Pelhřimov-Memoriál T. Vojtěcha. Závod byl rozdělen do tří sekcí o celkovém počtu devíti rychlostních zkoušek. Ani tentokráte na startu nechyběla rokycanská posádka XTG Berdych Teamu Jiří Sutr a Petra Veselá. Posádka startovala s vozem Škoda Felicia 1400, o který se stará hlubošský tým Montcar Autosport.

Posádka přijela do okolí Pelhřimova získat cenné body do boje o přední příčky ve třídě A5. Samotné seznamovací jízdy proběhly bez problémů a posádka se již těšila na závod. Úvod však posádce nevyšel dle představ a tak figurovala na konci první desítky hodnocení třídy A5. „Na první RZtě se mi pravidelně nedaří. Rychlé tratě nám vůbec nesedí a tomu odpovídaly i časy. Navíc se ukázalo, že máme velké rezervy v rozpisu. Před Vyškovem na tom musíme ještě zapracovat. Navíc na druhé rychlostní zkoušce jsme chybovali. Po rychlé pravé tři jsem nedobrzdil do levé pět a vyletěli jsme do pole. Stálo nás to přibližně dvacet vteřin,“ podotkl k začátku soutěže Sutr.

Na trati třetího měřeného úseku posádka chybovala opět. Tentokráte jim stál v cestě přírodní retardér. Ve druhé sekci soutěže však rokycanský jezdec přestal tolik chybovat, což bylo vidět i v průběžné klasifikaci třídy, kde poskočili na páté místo. „Pár drobných chyb jsme však měli. Přesto se nám jelo lépe,“ řekl krátce Jirka Sutr.

V závěrečné sekci sekci odstoupil Lukáš Veselý a posádka XTG Berdych Teamu se posunula v konečném pořadí na skvělé čtvrté místo ve třídě A5. „Čtvrté místo je pro nás výborné a jsme naprosto spokojeni. Jen nás mrzí odstoupení Honzy Sýkory s Martinou Škardovou. Na Vyškov, který má být rychlý se chceme dobře připravit a hlavně se snažit o vylepšení časů, protože rychlost nám stále chybí. Stále se učíme. Závěrem bych chtěl poděkovat mechanikům za perfektní práci a za to, že připravili takové superspolehlivé auto,“ dodal v cíli Jiří Sutr. Dalším závodem posádky bude Böttcher Rally Vyškov (8. – 9. září).

Průběžné pořadí třídy A5:

1. Ducháček 110 bodů

2. Hora 70

3. Březík 30

4. Sutr 26

5. Křížek 24

6. Harásek 22

6. Sýkora 22

8. Dohnal 20

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist