www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rallye Monte Carlo (PCWRC)

Mikko Hirvonen v Monte příliš nezářil

27. ledna 2006 • 08:00

Dvojkou továrního týmu BP-Ford WRT je pro letošní rok Mikko Hirvonen. Ten dokončil úvodní soutěže seriálu mistrovství světa Rallye Monte Carlo na sedmém místě absolutně.

Finský jezdec se nechal slyšet, že nebýt problémů s vozem, mohlo být jeho umístění mnohem lepší. Podle vlastních slov mohl pomýšlet na výsledek v TOP 5. Přitom na páté pozici dojel Stéphane Sarrazin s vozem Subaru Impreza WRC a měl na Fina náskok tři minuty.

„Hned první zkouška nedělní etapy byla skvělá a moc jsem si ji užil,“ řekl ke třetí etapě Fin. „Skvěle se mi jelo po sněhu a ledu, ale jakmile přišly na řadu suché testy a úseky, tak to byla hrůza. Snažil jsem se jet maximálně rychle, ale přesto to nebylo dost.“

„Ihned, jakmile jsem se posunul na sedmou pozici, tak jsem věděl, že ji udržím. Byl to velmi náročný víkend, ale pro mě mohl dopadnout daleko lépe,“ pokračoval jezdec Fordu.

„Pokud bych neměl problémy a vyvaroval se chyb, pak jsem mohl skončit pátý. Když si ale vzpomenu na podmínky na trati, tak ani sedmé místo není k zahození. Nakonec je to pro mě celkem slušný start do nové sezóny,“ dodal na závěr Hirvonen.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist