www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 16 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

Patrik Rujbr: „S pokorou a respektem“

5. května 2016 • 08:45

Nevydařená úvodní rychlostní zkouška Rally Šumava Klatovy výrazně ovlivnila výsledek posádky Patrik Rujbr – Veronika Římalová. Patrik s Verčou ale soutěž nezabalili a na cílové rampě byli za svůj výkon odměněni pohárem za 2. místo ve třídě 5.

Patrik Rujbr - Veronika Římalová (Renault Clio R3T) - Rallye Šumava Klatovy 2016

Seriál vícedenních soutěží nebo-li MČR v rally odstartoval na konci dubna v Klatovech populární Rally Šumava. Přes původní obavy, kdy při trénincích sněžilo, se na samotný závod nádherně vyčasilo. S dobrou náladou a se sluníčkem v zádech vyrazila dvojice v Renaultu Clio R3 vstříc úvodním zkouškám. „Hned na úvodní rychlostní zkoušce se nám ulomila tyč řazení. Díky tomu jsme museli dvě a půl kola Čínovského okruhu absolvovat pouze na první rychlostní stupeň. Snažili jsme se nebrzdit rychlé posádky a během jízdy jsme si udělali dokonalý přehled o počtu diváků a fotografů. K našemu štěstí byl po této zkoušce v harmonogramu patnáctiminutový servis. Tady musím pochválit kluky, neboť odvedli skvělou práci, když tyč svařili, my jsme stihli časovku a mohli bez černého puntíku pokračovat v rally. Bohužel jsme nestihli nasadit světelnou rampu,“ popsal nepříjemný moment brněnský jezdec. Sobotní část závodu se nesla v ataku předních příček ve třídě i mezi dvoukolkami. Obzvláště první průjezd Drážovskou zkouškou a Městskou RZ posádce velmi vyšel a Patrik s Verčou zde dosáhli nejrychlejší dvoukolkový čas.

„Do druhé etapy jsme se pořádně vyspali, a i když jsme v pátek nabrali velké časové manko, nechtěli jsme být pouze do počtu. Velkou motivací byla i zvlášť hodnocená sobotní část závodu. I přes nepříznivý start máme ze závodu dobrý pocit a sobotní výkony bereme jako své malé vítězství. Současně je potřeba si uvědomit, že díky dobré přilnavosti na Šumavě, ale i všeobecně, se jelo hodně rychle a i přes dílčí úspěchy zůstat na zemi a přistupovat k dalším závodům s velkým respektem,“ uvedl v cíli rally Patrik Rujbr. Po dvanácti odjetých rychlostních zkouškách byla posádka Rujbr – Římalová klasifikována na 34. místě absolutně, 2. místě ve třídě a mezi dvoukolkami dosáhli na 7. příčku. V samostatném hodnocení sobotní etapy pak náleží posádce toto umístění: 22. místo absolutně, 2. místo ve třídě a 2. místo v 2WD. Patrika s Veronikou velmi těší i statistika dosažených časů v dvoukolkách během celé soutěže: jedenáctkrát byli v TOP 5, z toho osmkrát na bedně. Další soutěží, kde budou Patrik s Veronikou startovat, bude vyškovský sprint v polovině května.

Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist