www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 16 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

Autoklub Peugeot Rally Talent poprvé startoval na 51. Rallye Šumava Klatovy 2016

2. května 2016 • 16:00

Poprvé se ukázali na startovní čáře této soutěže a poprvé ve voze Peugeot 208 R2. Vzhledem k tomu, že dvojice měla na přípravu velmi krátkou dobu, dařilo se jim v průběhu soutěže velice dobře, a tak je zbytečné penalizace v časových kontrolách opravdu mrzí.

Filip Mareš - Jan Hloušek (Peugeot 208 R2) - Rallye Šumava Klatovy 2016

Filip Mareš hodnotí účast na Rallye Šumava: „Pochopitelně nás oba mrzí fakt, že jsme se penalizacemi připravili o lepší než páté místo v cíli. I přesto si myslím, že se za předvedený výkon nemusíme stydět a že máme v dalších soutěžích na co navazovat. Auto po celý závod fungovalo skvěle, neudělali jsme žádnou zásadní chybu a pocit z jízdy se zlepšoval s každou odjetou rychlostní zkouškou. Zejména s výkonem ve druhé etapě, co se dosahovaných časů týká, snad už můžeme být spokojeni. Honzovi nic nezazlívám, právo na chybu máme každý a věřím, že máme vybráno na dlouho dopředu. Děkuji celému Autoklub Peugeot Rally Talent teamu a partnerům projektu za podporu, které se nám od nich dostává. Snad jsme je a ani naše úžasné fanoušky naším výkonem nezklamali.“

„Ze závodění jsme měli tento víkend opravdu velikou radost. Celý tým fungoval perfektně, stejně jako technika. Výsledek tedy záležel jen na naší práci. Filip tu svoji odváděl skvěle, o to víc mě za všechny mrzí, že jsem udělal dvě chyby v časových kontrolách, za které jsme byli penalizováni. Vždy jsem si myslel, že mně se něco podobného nemůže stát, nicméně, jak jsem se tento víkend přesvědčil, stačí chvilková nepozornost a chyba, která již nelze vzít zpět, je na světě. Z toho je potřeba se poučit. Navzdory tomu snad mohu říci, že na rychlostních zkouškách jsme předvedli kvalitní výkon. Nyní se již moc těšíme do Českého Krumlova. V této krásné rally jsme, na rozdíl od Šumavy, kde jsme letos jeli poprvé, startovali již loni a máme tak cenné poznatky, které při závodě můžeme zúročit,“ dodává Honza Hloušek.

Konkurence na Rally Šumava byla veliká a první příčku obsadila velmi zkušenáposádka Jan Kopecký a Pavel Dresler. V současné chvíli má před sebou team Autoklub Peugeot Rally Talent další přípravy a my věříme, že svým fanouškům posádka v Českém Krumlově předvede skvělý výkon. „I přes chyby v časových kontrolách převažuje dobrý pocit s předvedeným výkonem naší posádky. Vše ostatní fungovalo, jak mělo a už myslíme na další rally, abychom mohli klatovské chyby odčinit.Rally Šumava Klatovy byla v letošním roce naprosto povedeným podnikem a jen potvrdila renesanci české rally. Pořadatelům patří velký dík za skvěle uspořádanou soutěž a tým Autoklub Peugeot Rally Talent děkuje za skvělou spolupráci,“ shrnul výkon posádky Stanislav Kafka, manager teamu Autoklub Peugeot Rally Talent. Fanoušky zveme ke sledování Filipa Mareše a Honzu Hlouška na facebookovýchstránkách projektu Autoklub Rally Talent, kde budou zveřejňovány aktuální informace o přípravě celého teamu na další rallye.

Radka Matthey
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist