www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 16 - Rally Vyškov (RSS)

Rally Vyškov vyhrál Odložilík, RSS opanoval Rujbr

14. května 2016 • 23:50

Po měsíční pauze pokračuje letošní ročník Rallysprint série a Poháru 2+ na tradičních rychlostních zkouškách na východ od Brna, kde se v netradičním jarním termínu uskuteční Rally Vyškov. Průběh obou soutěží můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Roman Odložilík - Martin Tureček (Ford Fiesta R5) - Rally Vyškov 2016 (© Jiří Dokulil)

Výsledky Rally Vyškov ON LINE --- Základní informace o Rally Vyškov --- Diskuze k Rally Vyškov

Celkovým vítězem Rally Vyškov se stal Roman Odložilík, který zvítězil stylem start cíl. V rámci hlavní kategorie Rallysprin série zvítězil po napínavém souboji s Egonem Smékalem Patrik Rujbr.

Dvojice Roman Odložilík-Martin Tureček zvítězila stylem start-cíl a připsala si letošní první prvenství v absolutní klasifikaci. Dvojice světlemodré Fiesty R5 zvítězila ve čtyřech zkouškách, když jen prostřední sekci kvůli experimentům s pneumatikami a jednom výletu mimo trať přenechala soupeřům. I tak zvítězili s přesvědčivým náskokem před Martinem Vlčkem se Škodou Fabia WRC a Tomášem Kostkou, který se na tratě vrátil za volantem Fordu Fiesta R5.

Velmi napínavý byl souboj o vítězství v rámci Rallysprint série. Patrik Rujbr a Egon Smékal se přetahovali o vteřinky, až poslední zkouška definitivně rozhodla o vítězství prvního zmíněného. O třetí místo na bedně bojovala početná smečka jezdců s dvoukolkami, hodně do těchto soubojů zasáhly penalizace za retardéry. O pouhou desetinu byl nakonec v cíli třetí Ján Kundlák před Janem Lungou.

Letošní ročník Rally Vyškov se skutečně vydařil, vše probíhalo bez výraznějších zádrhelů a navzdory předpovědi nakonec vyšlo i počasí. Velmi pěkné sportovní výkony navíc podrthla malá úmrtnost aut, pouze jeden vůz skončil kvůli havárii a nebýt odstoupení Radomíra Kupce před poslední zkouškou, tak je prvním odstoupeným vozem až vůz se st.č. 42.

Na Vyškově se navíc událo několik novinek. Ondřej Bisaha poprvé představil Ford Fiesta R5, v barvách KIT Racing se představil neznámý Ital Daniele Tabarelli, Tomáš Kurka oděl svůj Mini John Cooper WRC do továrních barev. Rally Vyškov pokračovala ve vysokém standardu českých soutěží nastavených Valaškou i Šumavou.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist