www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 16 - Kenotek Ypres Rally (JERC)

Lukyanuk našel mecenáše pro Ypres

9. června 2016 • 15:45

Alexey Lukyanuk patří k nejlepším ruským soutěžákům posledních let. Dlouhou dobu se mu však dařilo sehnat prostředky výhradně na starty v domácím šampionátu či blízkém okolí. Až poslední dva roky přinesly razantní změnu.

Alexey Lukyanuk - Alexey Arnautov (Ford Fiesta R5) - Azores Airlines Rallye 2016

Hodně tomu dopomohl ukrajinský oligarcha Jevgenij Červoněnko, který financoval první starty Lukyanuka v loňském ME za volantem Fordu Fiesta R5. Po jeho zdravotních problémech však svou spolupráci ukončil a rodák z Moskvy tak byl bez financí.

Podařilo se mu však získat ke spolupráci společnosti RPM a Elementy.ru, které mu pomohly zafinancovat nejen vítězný návrat na Rally Estonia, ale také další starty v rámci mistrovství Evropy s Fordem Fiesta R5 připravovaným zlínskou stájí H Racing.

S jejich podporou vstupoval do ME i letos, dohoda však zněla jen na tři závody. Tato podpora skončila na nedávné Azores Airlines Rallye a nad dalším pokračováním visel obrovský otazník. Nakonec se na poslední chvíli podařilo najít mecenáše, který zaplatí následující start v Ypres.

„Chtěl bych moc poděkovat Russian Performance Motorsport, Elementy.ru a Borisi Ziminovi za spolupráci v posledních soutěžích. Doufám, že je to jen pauza v naší spolupráci a máme před sebou ještě řadu dalších soutěžích. Zároveň jsem rád, že se nám zázrakem podařilo najít člověka, který je ochoten zajistit náš start v Belgii,“ řekl Alexey Lukyanuk.

„Jednoduše chci pomoci klukům v této náročné situaci. Seriál ME mají pěkně rozjetý a byla by chyba s tím teď přestat. Nepotřebuju dělat reklamu sobě nebo nějaké společnosti, chci zůstat v anonymitě,“ prozradil bývalý soutěžní jezdec, který podpoří Lukyanuka na Kenotek Ypres Rally.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist