www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 16 - Kenotek Ypres Rally (JERC)

Dominik Brož s Petrem Těšínským míří na Ypres rally

19. června 2016 • 21:40

Necelé tři týdny pauzy měla posádka TMS Czech National Junior teamu Dominik Brož – Petr Těšínský mezi závody juniorského mistrovství Evropy. Po šotolinové soutěži na Azorech, kde turnovská posádka obsadila 6. místo, přicházejí na řadu belgické asfalty a Kenotek by CID LINES Ypres rally 2016.

Dominik Brož - Petr Těšínský (Ford Fiesta R2) - Azores Airlines Rallye 2016

Dominik s Petrem mají za sebou letos dvě evropské rally, v Irsku bodovali pátým místem a na Azorech to bylo o místo horší. Obzvláště šotolinová soutěž byla pro mladého jezdce zkouškou ohněm. První svezení na šotolině na zcela neznámých rychlostních zkouškách Dominik zvládl, i když Fordu Fiesta R2 občas uštědřil políček.

„Na Azorech to byla opravdu velká škola. Jsem rád, že jsme zde mohli startovat a já díky tomu získal spoustu zajímavých poznatků. Auto sice doznalo menších kosmetických úprav, ale soutěž jsme zdárně dokončili. Na regeneraci jsme měli tentokráte málo času, neboť belgická rally se kvapem blížila. Na soutěžním autě jsme poctivě makali a veškeré boule z portugalské rally zahojili tak, abychom stihli start nadcházejícího závodu, což se podařilo. Nyní si balíme kufry a vyrážíme poznat populární Ypres rally,“ uvedl krátce před odjezdem Dominik Brož.

Od belgických pořadatelů obdržela posádka startovní číslo 36 a v juniorském šampionátu bude mít ve Wevelgemu dvanáct soupeřů. Do třídy RC4, kam spadá Dominikova fiesta je přihlášeno celkem 31 posádek. Letošní ročník Kenotek by CID LINES Ypres rally 2016 je rozdělený do dvou etap a na posádky zde čeká sedmnáct rychlostních zkoušek s 250 ostrými kilometry.

„Do Belgie se velmi těšíme. Letošní ročník juniorského mistrovství Evropy je pro nás hodně o učení a proto i do Belgie jedeme hlavně sbírat zkušenosti. Proto si neklademe před rally žádné velké cíle, ale hlavně soutěž dokončit. Přesto se budeme snažit neudělat ostudu,“ doplnil Dominik Brož. Kenotek by CID LINES Ypres rally 2016 odstartuje kvalifikační erzeta ve čtvrtek 23. června a vítězná posádka bude známa v sobotu 25. června krátce po půl jedenácté večer.

Miroslav Vebr ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist