www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 16 - Rally Bohemia (MČR)

Nešťastná série bratří Szejů pokračuje

10. července 2016 • 15:00

Výsledky Rally Bohemia, čtvrtého závodu Mistrovství ČR v rally, jsou známy. Bohužel ani tento víkend se GK Forge Roto Rally Teamu nepovedl podle představ. Jarosław a Marcin Szejové chyběli na cílové rampě 43. Rally Bohemia. Všechno zavinila porucha převodovky v sedmém měřeném testu. V té chvíli tým z Visly zaujímal 12. místo absolutně a 4. ve třídě 3.

Jaroslaw Szeja - Marcin Szeja (Subaru Impreza Sti) - Rally Bohemia 2016

Jarosław Szeja: „Už jsem trochu od víkendu vychladl, ale i tak se mi jen těžce hledají správná slova. Naše nešťastná série trvá od Rally Český Krumlov a vypadá to, že jen tak neskončí. Vždy jsme doufali, že se s každým dalším závodem nám bude štěstěna opět nakloněna, naše naděje však byly zbytečné. Takový je však motosport… Je těžké se smířit s tím, že se nám po každé porouchá něco jiného, co nemá spojitost s předchozími poruchami. Tentokrát nás zradil před týdnem vyměněný díl, který byl značkový, zcela nový a zkontrolovaný. Přesto se v něm něco pokazilo.

V tomto závodě jsme se vyrovnávali s řadou situací a problémů. Počínaje měnícím se počasím, přes defekt kola a poškozený disk, až po závadu na elektronice. Nebylo to jednoduché, ale bojovali jsme dál. Po první etapě jsme byli klasifikováni jako třetí ve třídě 3. Vše vypadalo nadějně i v druhé etapě, až do předposlední rychlostní zkoušky.

Ale nechyběly samozřejmě světlé momenty. V naší třídě jsme vyhráli tři zkoušky, čili polovinu ze všech dokončených, i když soupeři byli velmi zdatní. K tomu připočítejme šestý nejlepší čas absolutně v RZ4 – to był skvělý pocit! S Marcinem i týmem jsme se velmi snažili, ale bohužel nás zradilo to, co jsme nemohli ovlivnit.

Děkujeme za podporu na Rally Bohemia našim fanouškům i partnerům: GK FORGE - kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED a STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER a mediálním partnerům MOTOWIZJA a portálu OX.PL.Osobně děkuji celému týmu za jejich těžkou práci. Nálada teď není zrovna ideální, ale nemůžeme se vzdát. Většinu času teď podřídíme přípravě na prestižní Barum Czech Rally Zlín.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist