www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 16 - Rally Italia Sardegna

Opustí mistrovství světa Sardínii?

11. července 2016 • 12:00

Že by měla Rally Italia opustit své působení na středomořském ostrově Sardínie je každoročním evergreenem již několik let. Jak se ale zdá, letošní situace je vážnější a o odchodu ze Sardínie se skutečně uvažuje.

Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC) - Rally Italia Sardegna 2016

Místní magazín La Nuova Sardegna přinesl rozhovor s prezidentem italské federace Angelem Damianem Sticchim. Z celého článku je cítit snaha prezidenta zaútočit na místní orgány, aby přikleply na pořádání soutěže více finančních prostředků.

„Přestože dopadl poslední ročník na výbornou, bohužel nemáme od místních orgánů žádnou odezvu ohledně budoucnosti. Je potřeba nezapomínat, že ACI kromě MS v rally pořádá i závod formule 1 v Monze. A protože chybí jasné signály od sardinských politiků ohledně snahy o snížení podílu ACI na nákladech soutěže, nebude za těchto podmínek možné závod na Sardínii uspořádat,“ řekl Damiani Sticchi.

Rally Italia byla na Sardínii přesunuta v roce 2004 poté, co se dlouhá léta jezdívala s centrem v Sanremu. Je pravděpodobné, že pokud se uskuteční přesun soutěže zpět na pevninu, bude to spíše do střední Itálie. Návrat do Sanrema je spíše nepravděpodobný.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist