www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 16 - ADAC Rallye Deutschland

Rallye Deutschland vyhrál Sébastien Ogier

21. srpna 2016 • 22:00

Konec srpna patří tradičně v kalendáři mistrovství světa v automobilových soutěžích našim západním sousedům. I tentokráte se uskuteční Rallye Deutschland v okolí Trieru, možná však nadlouho naposledy, protože centrum by se mělo přesunout jinam. Průběh celé soutěže můžete po celý víkend sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) - Rallye Deutschland 2016

-

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace k Rallye Deutschland

-

Německou rallye vyhrál úřadující mistr světa Sébastien Ogier z Francie, na vítězství čekal šest závodů. Český pilot Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport skončil devátý, v hodnocení kategorie WRC2 byl druhý.

I když sezonu začal Ogier skvěle, od třetího podniku v Mexiku chyběl na nejvyšším stupni. Dočkal se až na asfaltových silnicích v okolí Trevíru, díky čemuž se přiblížil čtvrtému titulu.

„Vyhrávání už mi chybělo a dost jsem se načekal,“ přiznal Ogier, dvaatřicetiletý favorit za volantem Volkswagenu. „Je to skvělý výsledek i s ohledem na vývoj šampionátu. Byla to vzrušující bitva s Andreasem Mikkelsenem, Thierrym Neuvillem a Danim Sordem. Musel jsem hodně tlačit na pilu, abych je porazil,“ dodal.

Ogier se dostal do čela v sobotní druhé etapě, kterou poznamenala nehoda a zranění jeho krajanů Stéphana Lefebvrea a Gabina Moreaua. Do závěrečných čtyř erzet vstupoval s více než půlminutovým náskokem, z nějž v cíli zbylo 20 sekund.

Stříbrnou pozici dnes ztratil Ogierův norský kolega Andreas Mikkelsen a dojel až čtvrtý. Souboj o stříbro mezi piloty Hyundaie vyhrál Španěl Dani Sordo před Belgičanem Thierrym Neuvillem.

Po deváté z 13 soutěží vede Ogier pořadí MS o 59 bodů před Mikkelsenem. Po zrušené rallye v Číně kvůli následkům záplav se další pojede až na konci září na Korsice.

-plu- ; ČTK ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist