www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 17 - Rallye Monte Carlo

Elfyn Evans s Fiestou WRC v barvách DMacku

10. ledna 2017 • 16:00

Po sezóně strávené ve WRC2 se britský jezdec Elfyn Evans vrací do speciálu WRC. Společně s Danielem Barrittem bude v nadcházející sezóně startovat s novým modelem Ford Fiesta WRC s podporou DMacku, v jejichž barvách se představí.

Elfyn Evans - Motor Show Bologna 2016

Střídá si tak pozici s Ottem Tänakem. V sezóně 2015 byli Evans a Tänak továrními jezdci Fordu, celkově však se sezónou nepanovala velká spokojenost. Pro nadcházející rok tak Tänak přestoupil ke startům s Fiestou v barvách DMack, Elfyn Evans pak jel kompletní WRC2 v barvách týmu M-Sport a britský šampionát s DMackem.

Jejich nástupci Ostberg a Camilli však vloni taky nepřesvědčili a tak se celá situace zase obrací. Ostberg si tvoří vlastní soukromý tým, Eric Camilli pojede WRC2. Ott Tänak se posunul na dvojku v továrním týmu po bok Sébastiena Ogiera, Evans se posouvá do DMack World Rally Teamu. V rámci Rallye Monte Carlo i Rally Sweden pak bude startovat v rámci M-Sport World Rally Teamu jako třetí nominovaný jezdec.

„Jsem velice rád, že se zase mohu vrátit do speciálu WRC. Obzvlášť v této vzrušující době, kdy se nasazuje nová generace speciálů WRC. Chtěl bych poděkovat DMacku za to, že mi dali tuhle šanci,“ řekl Evans.

DMack však pokračuje i v podpoře nižších kategorií. Bude dodávat pneumatiky do JWRC, v rámci WRC2 se pak představí úspěšní účastníci loňského DMack Fiesta Trophy Osian Pryce a dvojice Max Vatanen a Jon Armstrong, kteří se budou střídat na jednom voze.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist