www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 17 - Rallye Monte Carlo

Za M-Sport pojedou ve WRC2 Camilli a Suninen

11. ledna 2017 • 11:00

Škoda Motorsport dostave v souboji o titul ve WRC2 zajímavé soupeře. Jejich největší soupeř M-Sport se rozhodl nasadit rovnou dvojici oficiálních pilotů vozu Ford Fiesta R5. Zatímco loňský reprezentant Evans se vrátil do WRC, M-Sport ve WRC2 budou hájit Eric Camilli a Teemu Suninen.

Eric Camilli - Benjamin Veillas (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Italia Sardegna 2016

S podpisem Sébastiena Ogiera bylo celkem jasné, že pro Camilliho není ve voze WRC u Fordu místo. Loňská premiérová sezóna za volantem speciálu WRC se mu příliš nevydařila a potvrdila, že byl jeho přechod do WRC příliš unáhlený. Protože má podepsaný víceletý kontrakt s M-Sportem, přechod do nižší kategorie WRC2 je logický.

To příchod Teemu Suninena je mnohem zajímavější. Původně se o Suninenovi uvažovalo o trojce v Toyotě, po konci Volkswagenu v MS se však situace radikálně změnila. Nakonec se Suninen dohodl na spolupráci s M-Sportem. Prioritou jsou zatím starty ve WRC2, kde začne ve Švédsku, má však také přislíbené minimálně dva starty s novým vozem Fiesta WRC. Momentálně jsou potvrzené starty v Polsku a Finsku, jedná se také o startu na Rally Italia Sardegna.

Kromě toho se se třetím vozem Ford Fiesta R5 představí i Gus Greensmith.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist