www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 17 - Janča Valašská Rally (MČR)

Valašská rally se vrací do 'velkého mistráku'

26. ledna 2017 • 19:55

Loňská snaha pořadatelského týmu Valašské rally vrátit soutěž na výsluní českého rallysportu se naplňuje. Ve zveřejněném sedmidílném kalendáři MČR v rally 2017 je právě 36. ročník Janča Valašské rally úvodním podnikem. Soutěž se uskuteční ve dnech 24. – 26. března 2017 s centrem ve Valašském Meziřící, mnohem více času ovšem posádky stráví v prostředí zkušebního areálu Tatry v Kopřivnici.

nové logo Valašské rally

Valašská rally se loni odjela v rámci Rallysprint Série a pořadatelský tým se v návaznosti na zdárný průběh rozhodl zažádat o návrat soutěže mezi dvoudenní závody, tedy do kalendáře Mistrovství České republiky v rally 2017. Rally komise FASu v závěru loňského roku tento návrh akceptovala, což odstartovalo kroky organizátorů zvládnout přerod soutěže z jednodenního na dvoudenní formát. Tato skutečnost se odráží zejména v nutnosti zdvojnásobit počet kilometrů rychlostních zkoušek proti minulému ročníku.

„Zdárný loňský ročník byl důležitým odrazovým můstkem pro další vyjednávání o budoucnosti Valašské rally. Nyní jsme s naší soutěží zpět ve velkém mistráku, na pozicích, kam Valaška vždy patřila. A věřím, že podobně zdárně zvládneme i letošní ročník v rámci MČR v rally,“ říká předseda organizačního týmu Jaromír Tomaštík.

Na detailnější informace ohledně trati je samozřejmě zatím brzy, ale už brzy budou na internetových stránkách www.valasskarally.cz k dispozici Zvláštní ustanovení, které obsahují všechny základní informace k letošnímu ročníku. Na jejich základě můžeme uvést, že 36. ročník Janča Valašské rally slavnostně odstartuje v pátek 24. března 2017 v 17. hodin z náměstí ve Valašském Meziříčí, kde bude rovněž sídlit ředitelství soutěže.

Martin Vlček - Jindřiška Žáková, Škoda Fabia WRC - Rocksteel Valašská Rally 2016

Jinak už ve čtvrtek a v pátek čekají na startovní pole seznamovací jízdy, program bude v pátek odpoledne pokračovat administrativní a technickou přejímkou v areálu Autocentra Lukáš ve Valašském Meziříčí. Vlastní soutěž se nově uskuteční ve formátu sobota – neděle. Na posádky bude připraveno dvanáct rychlostních zkoušek v okolí Valašského Meziříčí a Kopřivnice. Šest v sobotní etapě, dalších šest v nedělní (vždy na třech úsecích). Fanoušci se již nyní mohou těšit na průjezdy diváckých speciálek na kopřivnickém polygonu v obou závodních dnech.

„Připravujeme tři rychlostní testy na Novojičínsku, dva na Vsetínsku a jeden společný. Rychlostka povede po silnicích Vsetínska i Novojičínska. Každou měřenou trasu projedou soutěžní posádky dvakrát. Celkem půjde o více než stopadesát ostrých kilometrů. V harmonogramu najdete i zcela nové úseky nebo místa, kudy Valašská rally už několik let nejela. Děkuji zejména obyvatelům a představitelům vesnic za to, že se nám podařilo postavit podle našeho názoru soutěžácky i divácky zajímavou a náročnou trať,“ doplňuje Tomaštík.

Nejrychlejší posádky se vrátí na cílovou rampu na náměstí ve Valašském Meziříčí opětovně v nedělním odpoledni (26. března 2017), kde budou krátce před 15. hodinou slavnostně dekorovány.

Informačním kanálem Janča Valašské rally bude internetová stránka www.valasskarally.cz, informace k soutěži se budou objevovat i na facebookovém profilu 'Valašská Rally Valmez'.

T. Plachý, D. Póč
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist