www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - OMV ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Loeb vyrovnal Sainzův rekord

13. srpna 2006 • 21:05

Již popáté za sebou opanovala Německou rally francouzsko-monacká posádka Sébastien Loeb - Daniel Elena. V týmu Kronos Total Citroen WRT se mohli radovat nejen z dalšího prvenství a vyrovnání rekordu legendárního Carlose Sainze, ale rovněž ze druhého místa, které získali Daniel Sordó a Marc Martí na další Xsaře WRC.

Loeb, který dnes vyrovnal Sainzovo skóre, jako první jezdec v historii MS dokázal zvítězit na soutěži seriálu mistrovství světa v rally pětkrát po sobě. „Německou rally miluji a z mého pohledu byla vždy výborná,“ prohlásil v cíli spokojeně. „Na druhou stranu je ale nutné dodat, že zdejší tradiční proměnlivé počasí z ní dělá frustrující zážitek. Navíc tu byl dalších stresující faktor: Musel jsem jet na jistotu, abych na domácí půdě nechyboval a získal maximum bodů do klasifikace šampionátu. Nyní je to za mnou a mohu si trochu oddychnout! Chci si opravdu vychutnat ten pocit, že jsem vyrovnal rekord Carlose Sainze v počtu vítězství. Nikdy jsem nezastíral, že po tom toužím, protože si opravdu vážím Carlose a celé jeho kariéry. A taky je to pořád hranice, kterou chci pokořit …“

„Soutěž jsme absolvovali bez potíží. Nedopustili jsme se žádných chyb a rovněž tým nešlápl vedle, ani když šlo o volbu pneumatik,“ konstatoval Loeb. „Do Finska tak pojedeme velmi pozitivně naladěni. Marcus mě chtěl porazit v Německu: teď jsem na tahu já a zkusím mu zkomplikovat život na jeho domácím hřišti.“

Úřadující juniorský mistr světa Dani Sordó se dokázal bezchybně vyrovnat se svou premiérovou nominací do bodování v mistrovství světa značek. Kromě spolehlivosti předvedl rychlou jízdu a se svým druhým místem absolutně mohl být maximálně spokojen.

„Citroen Sport odvedl fantastickou práci. Nové auto s mechanickými diferenciály se v náročných podmínkách na trati, v jakých jsem na soutěži mistrovství světa jel poprvé, perfektně ovládalo,“ pochvaloval si Sordó. „Marc Van Dalen i tým Kronos do mě vložili nominací do MS značek obrovskou důvěru. Jsem rád, že jsem jim mohl poděkovat maximálním možným počtem bodů. Jsem také rád, že můj rozpis, který jsem měl z loňského roku, kdy jsem jel s Citroenem C2 Super 1600, perfektně seděl. Rád bych poděkoval Marcovi, kterému za to vděčím. A nakonec bych chtěl poděkovat Sebovi. Velice mi pomohl a jeho rady ohledně pneumatik a nastavení auta byly obrovským přínosem,“ uzavřel Sordó.

Maximálně spokojen mohl být dnes odpoledne také šéf týmu Kronos Racing Marc Van Dalen. „Ještě jednou musím říci, že vše fungovalo perfektně. Vývojový tým Citroen Sport nám pomohl najít nastavení, s nímž se auta snadno a efektivně ovládala. Za přispění BF Goodrich a Meteo France jsme byli z Xsary schopni dostat maximum. Z dalšího double v této sezóně mám velkou radost a rovněž jsem hrdý na to, že Seb vyrovnal počet vítězství v MS a Xsara WRC získala již 30tý triumf. Škoda, že tolik radosti nemohl mít i Xavi Pons. Dnes jsme se snažili, aby získal zpět ztracenou důvěry. Časy, které dnes ráno zajížděl, nám ukázaly, že se to povedlo. Celkově pro nás tyto závody znamenají velkou motivaci před nadcházející obrovskou výzvou, jíž bude příští týden Finská rally,“ uzavřel Marc Van Dalen.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist