www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - OMV ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Manfred Stohl se již těší do Finska

14. srpna 2006 • 03:40

Rakouský pilot Manfred Stohl dokázal s vozem Peugeot 307 WRC dojet na Deutschland rally na vynikající páté pozici a připsal si čtyři body do MS FIA jezdců. Do šampionátu týmů však nebodoval, jelikož tam nebyl jeho tým OMV Peugeot Norway pro Německou rally přihlášen.

V šampionátu patří Stohlovi čtvrtá příčka za Danim Sordem. „Jsem velmi šťastný, protože jsem poprvé zajel v Německu velmi slušné časy,“ řekl na úvod Rakušan. „Bylo to náročné a stále se jelo na limitu. Jsem rád, že jsem mohl před rally krátce testovat, jelikož Peugeot 307 WRC byl na soutěž skvěle připravený.“

Ihned po soutěži tým všechno sbalil a odjel do Finska, kde již ve čtvrtek startuje desátý podnik seriálu MS Finland rally. Manfred Stohl odletí do Finska spolu s Ilkou Minor v pondělí.

„Už se těším na soutěž tisíce skoků, protože patří mezi mé oblíbené. Nedá se to srovnat s žádnou jinou rally. Pokud jste Skandinávec, tak jste automaticky favoritem. Samozřejmě udělám ale maximum proto, abych tam uspěl i já,“ doplnil na závěr Stohl.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist