www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 17 - Azores Airlines Rallye (JERC)

Dominik Brož a Karel Kupec se hlásí z Azor - den druhý a třetí

29. března 2017 • 22:10

Start Azorské rally se neúprosně blíží a posádky Brož - Těšínský a Kupec - Krajča se opět hlásí.

Úterý bylo velmi nabité. Na programu byly seznamovací jízdy na sopce Sete Cidades, odpoledne trénink na paralelní RZ a večer focení pro Eurosport, sázení stromků, po kterém následuje nejoblíbenější část posádek, a to welcome party v přístavu.

Karel Kupec: „Seznamovací jízdy jsou v plném proudu. Najížděli jsme i jednu z nejslavnějších rychlostních zkoušek Azorské rally na sopce Sete Cidades. Zkouška měří 25,6km a je na ní neuvěřitelné převýšení. Startuje se dole v městečku Sete Cidades, jede se po široké asfaltové silnici a asi po 2km se odbočí na šotolinu, kde to všechno začne.“

Při najíždění této erzety se posádky setkaly s menší komplikací. Majitel autopůjčovny, u které mají vypůjčená auta pro seznamovací jízdy, jim oznámil, že chce svá auta vrátit. Proč? Protože mu nikdo neřekl k čemu budou auta použita. Oba týmy to však dokázaly vykomunikovat a mohly si vozidla ponechat.

Následovalo týmové focení, kdy se obě posádky fotily v rámci svého týmu. Dominik Brož a Petr Těšínský společně s posádkami Černý - Černohorský a Mareš - Hloušek v rámci národního týmu ACCR. Karel Kupec s Ondřejem Krajčou společně s posádkou Botka - Szeles v rámci týmu Botka - Tlusťák RACING.

Petr Těšínský: „První den seznamovacích jízd za námi, ráno pokračujeme, nádhernou přírodu Azorských ostrovů si plně užíváme.“

Dnes pokračovaly seznamovací jízdy.

Ondřej Krajča: „Tratě fantastické a neuvěřitelně těžké, ale užíváme si to. Dneska nás ještě čeká slavnostní start a noční superspecialka.“

Samotná rally začne slavnostním startem již dnes ve 20:30 h místního času. Poté posádky vyrazí do městské rychlostní zkoušky, která se však nezapočítává do soutěže.

Karel Kupec s Ondřejem Krajčou, jedoucí se startovním číslem 42, slavnostně odstartují okolo 22:30 h místního času a Dominik Brož s Petrem Těšínským, jedoucí se startovním číslem 37, slavnostně odstartují okolo 22:45 h místního času.

Pavlína Třešňáková; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist