www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - OMV ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Latvala: Byla to stupidní chyba

15. srpna 2006 • 04:00

Pilot týmu Stobart VK Ford Jari-Matti Latvala sice nakonec dokončil Deutschland Rally, nicméně se svým výkonem rozhodně nemohl být spokojený. Odstoupil totiž hned v úvodní rychlostní zkoušce páteční etapy, když narazil do svodidel.

Do sobotní etapy nastoupil díky systému SuperRally, ale po problémech s motorem byl v cíli druhého dne klasifikován až na 44. místě absolutního pořadí. „Nebyla to pro mě dobrá rally. Udělal jsem stupidní chybu již v pátek ráno a pak jsem měl navíc problémy s vozem v sobotu,“ řekl zklamaně Fin.

„V neděli jsem konečně dokázal zajet dobré časy. V jednom testu pátý a ve druhém pak šestý. Přijeli jsme si do Německa pro dobrý výsledek, ale nakonec z toho nic nebylo. Nyní už vím, jaké to je řídit WRC v dešti. To jsem si v Katalánsku a na Korsice nemohl vyzkoušet. Poučil jsem se z toho,“ dodal Latvala.

Ředitel společnosti M-Sport Malcolm Wilson doplnil: „Jsem zklamaný výkonem Jariho. Má velký potenciál, ale stále ho ještě neukázal. Je vždy velmi nažhavený a to je zřejmě ten problém.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
15.08.2006 22:04
Breaky
věřím že jednou bude hodně dobrý
15.08.2006 08:19
Ricardo - moderátor
Viděl jsem jak tam brečel, Bylo mi ho líto, ale prostě měl ještě o fous více ubrat. Nebo pořádně zatáhnout za ručku:-)
toplist