www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 17 - Ageus Rallysprint Kopná (RSS)

Petr Vraj před prvním závodem sezóny

7. dubna 2017 • 10:00

V loňské sezóně Petr Vraj opanoval svou třídu 18 i skupinu 14-18, když všechny starty s Favoritem proměnil ve vítězství. Co chystá pro letošní sezónu jsme se ho zeptali před startem rallysprintu Kopná.

Loňská sezóna s Favoritem byla velmi úspěšná. Co chystáš na tu letošní?

Petr Vraj - design 2017

Přes zimu jsem se snažil co nejlépe se připravit na další sezónu takže jsem hodně makal na fyzičce. Také jsme se snažili sehnat peníze na další rok. I když se nám podařilo proti loňsku sehnat nějaké další peníze, na starty s R2 to pořád nestačí. Proto pojedeme zase s naším rodinným Favoritem. Kromě našich dosavadních partnerů Pojistímeauto, APV servis, GDS Technology a Lasercore jsme pro letošek navázali spolupráci s Vančík motorsport a Rallye Designem. Takže Jarda Vančík připravuje motor do našeho Favorita a ve zlínském Rallye Designu vznikl nový polep.

Technika tedy zůstává stejná a na jakých závodech tě uvidíme?

Favorit je otestován do třídy 18 takže se sním můžeme účastnit pouze Rallysprintsérie. Proto bychom chtěli odjet celý tento šampionát a pokusit se obhájit obě loňská první místa. Na konci léta samozřejmě pojedeme Barumku a v prosinci Mikuláš rally kde chceme hlavně bavit diváky.

Proslýchá se, že připravujete i nějakou akci pro fanoušky. Můžeš prozradit něco víc?

Máme připravenu soutěž jejíž výherce bude mít možnost svést se jako spolujezdec ve Favoritu na testu před Barum rally. Více o této soutěži se dozvíte po rallysprintu Kopná na FB stránkách Randy historic racing klubu pod jehož hlavičkou budeme startovat i tento rok.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěchu v letošní sezóně.

Jan Mikulík
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
10.04.2017 17:05
deda
Myslím že ten kluk toho zase tak moc nepředvádí a zůstává hodně daleko za svým otcem
toplist