www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - OMV ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Matthew Wilson: Další zkušenosti na příští rok

15. srpna 2006 • 09:00

Britský mladík Matthew Wilson znovu přijel do Německa především pro další cenné zkušenosti, které by mu mohly pomoci v následující sezóně. Se svým Focusem WRC 05 dojel nakonec na dvanáctém místě absolutního pořadí.

Wilson však řekl, že si ani nemohl dovolit v Německu rozbít auto, jelikož s ním musí za čtyři dny absolvovat Finskou rally. „Jsem rád, že jsem odjel všech 19 rychlostních zkoušek v dobrém tempu a posbíral cenné zkušenosti na další rok. Když se jelo na sucho, tak to bylo v pohodě. Na mokru to bylo ale nepředvídatelné. Především první den byl velmi náročný, co se týkalo počasí,“ řekl na úvod Wilson.

„Druhý den už to bylo mnohem lepší. Ve voze jsem se cítil skvěle. Na super speciálce jsem viděl hodně britských vlajek, takže jsem jel především pro diváky. Nebylo to sice rychlé, ale všem se to náramně líbilo.“

„V neděli jsem začal mít potíže s motorem. Na konci etapy jsem dokonce musel jet bez turba, pouze na přejezdový režim. Celkově jsem ale spokojený,“ doplnil Brit.

A co na to jeho otec Malcolm Wilson? „Odvedl dobrou práci, jelikož udělal přesně to, co jsem mu řekl. Neudělal chybu a dojel až do cíle. Je to dobré pro jeho budoucnost.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist