www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Novinky z týmu Ford před Finskem

15. srpna 2006 • 12:00

Tým BP-Ford použije pneumatiky BFGoodrich g-Force s nízkým opotřebením a podle pravidel mohl vybrat pouze jeden vzorek. Ten je relativně kompaktní, aby zajistil maximální styčnou plochu s podkladem a maximální přilnavost a trakci.

Drážky mohou být ručně prořezány, pokud by byla šotolina sypká a nebo trať zablácená. Pneumatiky budou k dispozici v provedení s měkkou, střední a tvrdou směsí.

M-Sport nasazuje prostřednictvím týmu Stobart-VK Rally Team dva Focusy RS WRC specifikace 2004. Pojedou s nimi Britové Matthew Wilson - Michael Orr a Finové Kosti Katajämaki - Timo Alanne. Dalším, soukromě nasazeným Focusem WRC ve specifikaci 2004 bude vůz, pilotovaný norsko-švédskou posádkou Thomas Schie - Goran Bergsten.

Barry Clark a Scott Martin budou pilotovat Fiestu ST v šampionátu JWRC. Finská rally je zároveň předposledním kolem Fiesta SportingTrophy International, ve kterém startuje deset stejných vozů.

Pouze 42 hodin a celých 1950km dělilo cíl Německé rally a začátek seznamovacích jízd před Finskou rally. Aby byly vozy pro trénink na místě včas, opustily Německo ve čtvrtek večer a do Jyvaskylä dorazily v neděli odpoledne.

Jakmile byly soutěžní vozy uvolněny z uzavřeného parkoviště v Německu (neděle 16:00) vyrazily i ony na desetihodinovou pouť na sever Německa do Rostocku a odtud lodí do finského přístavu Hanko, kde byly v pondělí ráno v 6:00. Po dalších pěti hodinách již byly v Jyvaskylä a mechanici na nich mohli začít pracovat, aby se z Focusů RS WRC asfaltové specifikace stala šotolinová provedení.

Ford
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist