www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Brice Tirabassi bude ve Finsku chybět

15. srpna 2006 • 13:00

Francouzský jezdec juniorského světového šampionátu Brice Tirabassi se na nadcházející Neste Oil Rally Finland nepředstaví, červený Citroën se startovním číslem 55 však na startu chybět nebude. Místo Tirabassiho se totiž na tratích kolem Jyväskylä představí další Francouz Fabien Fiandino.

Francouzský jezdec továrního Citroënu, který v úvodu sezóny nahradil Daniho Sorda, který přestoupil mezi „velké kluky“ s vozy WRC, havaroval na sedmé rychlostní zkoušce letošní OMV ADAC Rallye Deutschland. Naštěstí nebyl vážně zraněn Brice ani jeho spolujezdec Jean-Jacques Renucci, lékaři mu však doporučili minimálně osmidenní klid, což znamená, že Brice musel odvolat svou účast ve Finsku.

Protože je však pod číslem 55 registrována stáj PH Sport a ne sám jezdec, může se místo něj představit náhradník, který bude brát regulérní body. Stává se jím pravidelný účastník francouzského šampionátu s Citroënem C2 S1600 Fabien Fiandino, kterého bude navigovat Sabrina de Castelli. Oba se představí za volantem Citroënu C2 R2, který si tak odbude svou premiéru na soutěži mistrovství světa.

Protože byl tento model Citroënu vyroben dle nových pravidel FIA, které budou platit od roku 2008, ve Finsku bude startovat podle homologace pro třídu A6, která je zároveň s vozy S1600 a N3 povolená pro starty v juniorském světovém šampionátu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist