www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Carlsson ve Finsku přece jen pojede

15. srpna 2006 • 14:15

Teprve v těchto dnech bylo definitivně potvrzeno, že se Neste Oil Rally Finland, dalšího podniku letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích, zúčastní také švédský pilot Daniel Carlsson, který se představí za volantem Mitsubishi Lancer WRC.

Carlsson se sice již před měsícem do Finska přihlásil, teprve na dnešní tiskové konferenci v Karlstadu všach jeho start dostal definitivní podobu. Výraznou měrou k tomu dopomůže švédský importér vozů značky Mitsubishi a také společnost Dialect zabývající se telekomunikací ve Švédsku.

„Je to pro nás velice dobrá zpráva. Poté, co nám Mitsubishi Motors Motor Sports nabídli využít ve Finsku Lancer WRC, který nás dovezl na Švédské rally ke třetímu místu absolutně, snažili jsme se udělat maximum pro to, aby se nám podařilo sehnat dostatek finančních prostředků. A jsem rád, že se to podařilo. Doufám, že ve Finsku neuděláme ostudu,“ řekl Daniel Carlsson.

Daniel Carlsson také na tiskové konferenci naznačil plány pro příští sezónu. „Snažíme se navázat spolupráci s Dialectem i pro příští sezónu, což by nám zajistilo více startů na soutěžích mistrovství světa,“ prozradil švédský pilot, který vyhrál v roce 2003 ve Finsku v rámci kategorie JWRC a o rok dříve s vozem skupiny N.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist