www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - OMV ADAC Rallye Deutschland (JWRC)

Německo: Martin Prokop pátý

16. srpna 2006 • 09:55

Stačil jeden krátký okamžik, jediná chyba a Martin Prokop byl při Německé rally rázem z boje o nejvyšší příčky. Jezdec Jipocar racing týmu přitom další podnik mistrovství světa v rally začal dobře. Po úvodní etapě byl se svým vozem Citroën C2 Super 1600 mezi juniory na druhém místě, s pouze s půlminutovou ztrátou na vedoucího Belgičana Casiera.

„Hned zítra se ale mohou dít veliké věci a ze druhého místa můžu být zase někde úplně jinde,“ nechtěl Prokop před sobotou propadnout přehnanému optimismu.

Jenže jako by tímto opatrným prohlášením na sebe přivolal smůlu. Hned při první rychlostní zkoušce dalšího dne totiž nezvládl jednu ze zatáček a dostal smyk.

„Měl jsem taktiku ráno zabrat, zkusit Caisera trochu potrápit. Ale zřejmě to bylo moc odvážné, protože jsem se do toho opřel asi moc,“ přemítal Prokop.

Mladý jezdec měl při havárii i velký kus štěstí. Poté, co v téměř 140 kilometrové rychlosti vylétl jeho vůz z trati, trefil balík slámy. „Ještě, že tam byl, chránil totiž telegrafní sloup. Takže můžeme být rádi, že se nestalo nic horšího a skončilo to pouze pobouchaným autem,“ oddechl si Prokop.

Následně tak společně se spolujezdcem Janem Tománkem dokázali vrátit vůz zpět na trať. Kvůli výměně prasklé pneumatiky však nabrali více než minutovou ztrátu a klesli až na osmé místo.

Z něj se kvalitními časy v dalších vložkách nakonec probojovali na celkové páté místo. „Myslím si, že jsme dokázali maximum,“ uvedl Prokop, jenž si z Německa odvezl čtyři cenné body.

České barvy měly navíc své zastoupení i na stupních vítězů. Třetím nejúspěšnějším juniorským jezdcem byl totiž v Německu otrokovický závodník Pavel Valoušek.

Jan Salichov - MF DNES
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist