www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 17 - Orlen Rally Poland

Thierry Neuville vyhrál Orlen Rally Poland

2. července 2017 • 16:00

Mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračuje jedním z nejrychlejších závodů celého seriálu, Orlen Rally Poland, který je hodně oblíbený mezi českými fanoušky. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace k Orlen Rally Poland

Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) - Orlen Rally Poland 2017

Thierry Neuville vyhrál Polskou rallye a po třetím triumfu v sezoně se na 11 bodů přiblížil k lídrovi mistrovství světa Sébastienu Ogierovi. Jezdec týmu Hyundai zvládl lépe dlouho těsnou bitvu s Estoncem Ottem Tänakem, který se v úvodu závěrečné etapy ujal vedení, ale v následné zkoušce skončil mimo trať a posléze odstoupil.

Druhý tak byl Neuvilleův týmový kolega Hayden Paddon z Nového Zélandu, který nejlepší výsledek v sezoně vybojoval se ztrátou téměř minutu a půl. Třetí Ogier s fordem byl skoro o další minutu zpět. Úspěch automobilky Hyundai podtrhl čtvrtý Dani Sordo ze Španělska.

Tänak už v sobotu dvakrát vystřídal Neuvillea ve vedení a do finále šel s třísekundovým mankem, které hned z kraje finálového dne znovu zlikvidoval. Vítěz předchozí Italské rallye ale útok na druhý triumf za sebou nedotáhl, jeho naděje skončily ve 21. z 23 rychlostních zkoušek.

„Stalo se to v jediném blátivém místě v lese. Trefil jsem zadkem břeh a pak předkem strom. A bylo to. Ono se musí jet naplno, když chce člověk vyhrát,“ řekl Tänak. „Někdy holt prohraješ, někdy vyhraješ,„ dodal navigátor Martin Järveoja.

Neuville pátým triumfem v kariéře navázal na letošní vítězství ve Francii a Argentině. Po dvou výsledcích mimo první desítku z úvodu sezony už se umísťuje jen na stupních vítězů. “Mám za cíl stahovat body na Ogiera a teď se mi to podařilo podruhé za sebou. V pěti předchozích rallye jsme museli tvrdě bojovat až do samého konce a bylo to těžké, tady jsem byl rád, že jsme to při takovém náskoku mohli dokončit uvolněně,„ řekl Neuville.

Čtyřnásobný světový šampion Ogier vybojoval medailové umístění také pošesté v sezoně, jeho nejhorším výsledkem je ale páté místo. “Není to tentokrát moc zasloužené pódium, ale někdy to tak je a beru to. Otta je mi líto, jel fantasticky," litoval Ogier nezdaru týmového kolegy z Fordu.

V poslední etapě patřil znovu mezi nejrychlejší Fin Jari-Matti Latvala, který až do sobotního odstoupení proháněl Neuvillea s Tänakem. Pilot Toyoty si spravil chuť alespoň triumfem ve speciálně bodované závěrečné power stage, který mu přinesl posun na průběžné třetí místo v MS před Tänaka.

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračuje jedním z nejrychlejších závodů celého seriálu, Orlen Rally Poland, který je hodně oblíbený mezi českými fanoušky. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) - Orlen Rally Poland 2017

Výsledky shakedownu

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist