www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 17 - Orlen Rally Poland

Tidemand zvětšil svůj náskok ve vedení WRC 2, premiérové vítězství pro Veibyho

4. července 2017 • 08:00

Po osmé v řadě v sezóně 2017 vyhrál tým s vozem Škoda Fabia R5 podnik mistrovství světa rally v kategorii WRC 2. V Polské rally zvítězil aktuální lídr Asijsko-pacifického šampionátu – posádka Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjaermoen (N/N) – jedoucí s privátně nasazeným vozem Škoda Fabia R5 týmu Printsport. Bylo to první vítězství této dvojice v rámci mistrovství světa. Po čtyřech vítězstvích v kategorii WRC 2 pro tým Škoda Motorsport v letošní sezóně dojel v Polské rally Pontus Tidemand se spolujezdcem Jonasem Anderssonem (S/S) na druhém místě.

Pontus Tidemand - Jonas Andersson (Škoda Fabia R5) - Rally Poland 2017

Poslední den se počasí znovu zhoršilo a stejně jako během prvního dne, i v neděli bylo deštivo. Intenzivní srážky opět proměnily šotolinové povrchy v regionu Mazurských jezer ve velmi kluzké a zrádné trati. Poté, co Pontuse Tidemanda postihl v sobotu odpoledne defekt, který jej stál hodně času, byl souboj o první místo v kategorii WRC 2 v podstatě rozhodnutý. Mladý jezdec Ole Christian Veiby si zásluhou bezchybné a koncentrované jízdy dojel pro své první vítězství v mistrovství světa kategorie WRC 2 a posunul se díky němu na druhé místo v celkovém hodnocení letošního šampionátu.

„Gratuluji oběma posádkám. Vítězství Ole Christiana a Stiga Runeho potvrdilo, že jsou nejen opravdu rychlí, ale také velmi chytří. Pro nás je tento výsledek dalším potvrzením správnosti našeho rozhodnutí angažovat je pro značku Škoda v Asijsko-pacifickém šampionátu. Bodově cenné druhé místo pro Pontuse a Jonase znamená nejlepší výchozí pozici pro celkové vítězství v letošní sezóně,“ komentuje nadšený šéf Škoda Motorsport Michal Hrabánek výsledky ve městě Mikolajki.

Pontus Tidemand byl nejrychlejší na třech z posledních čtyř rychlostních zkoušek v kategorii WRC 2, což mu upevnilo druhé místo v cíli a přineslo zisk potřebných bodů do celkového hodnocení šampionátu. „Mrzí mě, že defekt zastavil můj krásný souboj s Ole Christianem. Gratuluji mu ke skvělému výkonu. Nicméně body získané za druhé místo mě posunuly do velmi dobré výchozí pozice pro zisk titulu v letošní sezóně. A právě to byl nakonec i můj hlavní cíl,“ uzavírá vedoucí muž kategorie WRC 2 ze Švédska.

Osmá rally mistrovství světa opět ukázala, že Škoda Fabia R5 je jednoznačně nejrychlejším a nejspolehlivějším vozem kategorie WRC 2. Na konci Polské rally v Mikolajki byly týmy s vozy Škoda na prvních čtyřech místech v kategorii WRC 2. V celkovém hodnocení po osmi odjetých podnicích mistrovství světa vede v kategorii WRC 2 Pontus Tidemand (tovární jezdec Škoda) se 118 body před druhým stájovým kolegou Ole Christianem Veibym (68 bodů).

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist