www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Petter Solberg začne ve Finsku opatrně ?

16. srpna 2006 • 12:40

Pouhé čtyři dny po skončení Německé rally čeká na piloty továrního týmu 555 Subaru WRT další soutěž, která se však tentokráte jede na šotolině ve Finsku. Japonský tým budou na dlouhých skocích reprezentovat Petter Solberg a Chris Atkinson.

Nasazená dvojka v Německu Stéphane Sarrazin se již v letošním roce v Impreze WRC 2006 nejspíše nesveze. Francouz byl totiž týmem angažovaný pouze pro asfaltové rally a ty se již letos nepojedou.

Japonský tým chce na nevydařenou Německou rally co nejdříve zapomenout a do Finska přijel s cílem bojovat o stupínek nejvyšší. Především Petter Solberg se bude jistě chtít před norskými fanoušky vytáhnout a potrápit nejen Loeba, ale i Grönholma, který vyhrál ve Finsku za posledních šest let hned pětkrát.

Petter Solberg: „Ve Finsku pojedu od začátku opatrně, jelikož budu potřebovat vůz doladit. Jedu trochu pod tlakem, protože po mnoha výpadcích se už konečně očekává dobrý výsledek. Jen doufám, že budeme dost rychlí na to, abychom bojovali o vítězství. Ve Finsku už jsem dojel druhý i třetí, takže soutěž dobře znám. Chci dobrý výsledek - lidé v týmu si ho za tvrdou a obětavou práci zaslouží.“

Chris Atkinson: „Ve Finsku pojedu potřetí. Soutěž se mi líbí a užívám si ji. Je to prostě zábava jet po takových cestách a skákat z jednoho skoku na druhý. Chci jet v první pětce. Možná není ani nemožné uvažovat o stupních vítězů. Uvidíme...“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist