www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

S jakou technikou ve Finsku?

18. srpna 2006 • 05:00

Přestože bylo mezi OMV ADAC Rallye Deutschland a Neste Oil Rally Finland jen minimum času, ne všichni budou startovat na finské soutěži se stejnými vozy, jako v Německu. Dobrou zprávou však je, že všechny týmy zvládly náročný přesun na sever bez větších problémů a včas dorazily do Jyväskylä.

Tovární týmy Kronos Total Citroën a BP Ford World Rally Team využijí ve Finsku stejné vozy, s jakými startovaly v Německu. Naopak Manfred Stohl využije možnosti startovat s úplně jiným vozem, protože jeho tým OMV Peugeot Norway WRT nebyl na tratích v okolí Trieru přihlášen do hodnocení značek.

Mnohem hůře dopadl tovární tým Subaru. Petter Solberg rozbil svůj vůz už na shakedownu a přestože se mechanikům jeho týmu podařilo vůz opravit, bylo nutné vyměnit poškozený motor. Ten nový pak v sobotu odešel také, takže ve Finsku bude muset norský pilot využít už třetí motor během jediného týdne. Významně poškozená karoserie se naštěstí měnit nemusí.

S druhým autem Subaru, se kterým startoval v Německu Stéphane Sarrazin, pojede Australan Chris Atkinson. Jeho speciál také bude osazen novým motorem. U Stobart VK Ford M-Sport Teamu zůstane první vůz Matthew Wilsona beze změny, do druhého vozu po Latvalovi usedne Kosti Katajamäki. Tento vůz byl sice v Německu poškozen v první etapě, již v servisní zóně u Bostalsee však byl vůz kompletně opraven, takže pro Finsko zaznamená jedinou změnu v podobě kompletní výměny designu.

Také rodokmeny vozů dalších soukromých jezdců jsou zajímavé. Janne Tuohino pojede s Citroënem Xsara WRC týmu PH Sport, se kterým startoval Toni Gardemeister na Rally Acropolis. Gigi Galli zase využije speciál Peugeot 307 WRC s pasivními transmisemi od BSA, se kterým startoval Alex Bengue. Náš Jan Kopecký pak využije druhého, staršího exempláře své Fabie WRC.

Změny jsou také u juniorů. Zatímco Meeke, Pressac, Valoušek či třeba Barry Clark využijí stejného vozu jako v Německu, Martin Prokop pojede se svým druhým vozem, Conrad Rautenbach jel na Německu s vypůjčeným strojem a ve Finsku pojede se svým. Michal Kościuszko pojede už s opraveným Suzuki Swift S1600, Kalle Pinomäki se premiérově představí za volantem Clia S1600 na rozdíl od předchozích startů s enkovým Cliem Sport.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist