www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 17 - Bonver - Partr Rally Vsetín (RSS)

Bonver – Partr rally Vsetín 2017 se solidní startovkou

6. října 2017 • 10:25

Bonver – Partr rally Vsetín se ve dnech 13. – 14. října 2017 opět zhostí tradice zakončení sezony rallysprintů. V seriálu RI Okna Rallysprint Série 2017 se prozatím odjely čtyři podniky, po zrušení Rally Jeseníky bude vsetínská soutěž pátým závodem. A v jeho průběhu bude stále o co bojovat, což dokládá i seznam přihlášených posádek (celkem 122 vozů), které organizační tým eviduje.

Fanoušci rallysportu jistě ví, že o titulu v hodnocení Rallysprint Série 2017 se rozhodlo už v Pačejově. Titul získala zlínská dvojice Egon Smékal - Petra Němcová. Na startu Bonver – Partr rally Vsetín však jejich Citroën DS3 R3T nebude chybět a bude zajímavé sledovat, jak se popasuje s tradičně nabitou třídou 6 (šestnáct speciálů).

E.Smékal - P.Němcová, Citroen DS3 R3T - foto: Z.Weiser

„I když máme auto o kategorii výš, souboje s ´er dvojkami´ letos byly vždy ve vteřinách. Naštěstí to stačilo na titul. Teď na Vsetíně už nám vlastně až tak o nic nepůjde. Každopádně i přesto se budeme snažit dopravit auto do cíle s nejlepším výsledkem, žádné flákání se konat nebude,“ říká s tradičním úsměvem na tváři Smékalova navigátorka Petra Němcová.

Naopak za jejich zády se bude tvrdě bojovat. Teoreticky je stále ve hře o stupně vítězů v RSS 2017 šest jezdců a nikdo z nich mezi přihlášenými nechybí. V nejlepší pozici je zatím Matěj Kamenec (58 bodů), následován Josefem Zimmermannem a Michalem Horákem (oba 55 bodů), zbraně jistě ještě nesložili ani Radomír Kupec a Lukáš Nekvapil (oba 45 bodů). Teorii může živit i Marcel Svačina.

Tím však není výčet rychlých dvoukolek vůbec u konce. Téměř domácí start si nenechají ujít třeba Adam Březík, Tomáš Pospíšilík, Michal Červenka či Petr Zedník.

P.Trnovec - M.Staněk, Ford Fiesta R5 - foto: Z.Weiser

Rozhodnuto ovšem není ani v hodnocení Poháru 2+ (pro vozy 4WD), kde se o titul poperou obhájce loňského prvenství Martin Vlček (Ford Fiesta R5) a Jaromír Tarabus (Škoda Fabia R5). Tím volně přecházíme do nejvyšších pater startovní listiny. Celkem se na Vsetíně sejde 9 speciálů R5, 3 vozy specifikace WRC a dvě 'dvoutisícovky'. Kromě Martina Vlčka figurují ve startovní listině i další čtyři bývalí vítězové vsetínského sprintu – Petr Trnovec, Martin Březík, Antonín Tlusťák a Jaroslav Melichárek. Právě jeho Ford Fiesta RS WRC bude patřit k největším tahákům letošního ročníku. A do boje o podium se jistě zapojí i další zahraniční účastník Polák Grzegorz Grzyb (Škoda Fabia R5).

Českou premiéru pak na Vsetíně obstará Agrotec Czech Abarth Team. Tandem Martin Rada – Jaroslav Jugas představí fanouškům unikátní Abarth 124 Rally kategorie R-GT.

Nezanedbatelný je i počet účastníků MČR v rally historických automobilů, kterých je přihlášeno 23. Mezi nimi nechybí třeba atraktivní cosworth Vlastimila Neumanna, mercedes Petra Hustého, opely Miroslava Krejsy a Josefa Kakrdy či bavoráky Aleše Jirátka a Martina Kučery.

Start Rally Vsetín je naplánován na sobotu 14. října v 8 hodin ze servisního parkoviště na Ohradě. Předpokládaný dojezd první posádky na cílovou rampu u centra Samohýl Motor Zlín je krátce po 16. hodině (16:13 h).

Další informace budou postupně zveřejňovány na oficiálních webových stránkách rally – www.vsetinrally.cz, kde všichni mohou najít i přehledy uzávěr a přepravních opatření (změn ve veřejné dopravě, omezení autobusových linek). Aktivní je i facebookový profil Rally Vsetín.

Bonver - Partr rally Vsetín, tiskový servis
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist