www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 17 - Barum Czech Rally Zlín (ERC+MČR)

Zlínský díl FIA ERC uspěl u zástupců médií

31. prosince 2017 • 10:00

Zástupci médií z Belgie, České republiky, Francie, Německa, Itálie, Polska, Portugalska a Spojeného království označili uplynulou Barum Czech Rally Zlín jako hlavní událost sezony 2017 v seriálu FIA European Rally Championship.

Jan Kopecký - Pavel Dresler (Škoda Fabia R5) - Barum Czech Rally Zlín 2017

Tradiční soutěž, která je součástí nejužší skupiny podniků FIA ERC od restrukturalizace tohoto seriálu v roce 2004, v závěru hlasování uspěla před Azores Airlines Rallye a Rally di Roma Capitale.

Barum rally se koná v jihomoravském univerzitním městě Zlín, 300 kilometrů od hlavního města Prahy, a je to díky uskákanému a drsnému charakteru povrchu vozovky soutěž jako žádná jiná. Výzvou jsou také rychlé lesní úseky a rychlé dešťové přeháňky nebývají žádnou výjimkou. Ovšem zatímco počasí je často nepředvídatelné, obrovské množství fanoušků patří k pravidelnému koloritu, který na konci letních prázdnin v celém Zlínském kraji vytváří každoročně unikátní atmosféru.

Ročník 2017 byl výjimečný také po sportovní stránce - Marijan Griebel se ve Zlíně stal premiérovým celkovým vítězem kategorie ERC Junior U28, český pilot Jan Kopecký dosáhl na své šesté zlísnké vítězství a třetí místo oslavil domácí hrdina Roman Kresta, který se na závodní tratě vrátil po několikaleté pauze.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist