www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Hitem techniků je spodní prádlo?

21. srpna 2006 • 07:00

Pro mnohé jistě značně zavádějící nadpis tohoto článku je v letošní soutěžácké sezóně, hlavně na mezinárodním poli v podobě závodů v rámci mistrovství světa či mistrovství Evropy, překvapivě více než pravdivý.

Techničtí komisaři totiž dostali pro letošní sezónu za úkol zaměřit se na zvýšení bezpečnosti soutěžních jezdců. Zpřísnily se tak kontroly při technické přejímce a v mnohem větší míře se rozšířila také neočakávaná kontrola v průběhu závodů.

Hitem na většině letošních podniků mistrovství Evropy byla kontrola nehořlavého spodního prádla. Třeba konkrétně na Rally Bulgaria hrozilo vyloučení kvůli nevhodnému oblečení polovině startovního pole!

Jak to vypadá, podobné vymoženosti se dostávají i do mistrovství světa. První vlaštovkou byla už OMV ADAC Rallye Deutschland, kde se tato kontrola prováděla dokonce před startem čtvrtečního shakedownu. Není bez zajímavosti, že z celého startovního pole juniorů byly bez problémů pouze dvě posádky. Ostatní závodníci pak museli čekat, až jim manažeři potřebné oděvy dovezou.

Sportovní komisaři proto po shakedownu vydali rozhodnutí či spíše upozornění, že kdo bude nachytát na nedbalkách, bude bez milosti vyloučen. A poprvé to začali naplňovat na nedávné Neste Oil Rally Finland, když byli po první etapě vyloučeni Juha Hänninen, Urmo Aava, Evgenyi Vertunov, F.A. Bordignon a Andis Neiksans. Důvod? Nehořlavé spodní prádlo...

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.08.2006 20:50
Breaky
ava sneměl správné snad jen ponošky
21.08.2006 20:13
John - moderátor
Podobná situace byla i na Madeiře. Téměř tři desítky posádek.
21.08.2006 08:30
Ricardo - moderátor
Sem si říkal, proč byli vyloučeni.
21.08.2006 08:30
Ricardo - moderátor
Hmm, tak to je zajímavé...
toplist