www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Devět bodů pro OMV Peugeot Norway World Rally Team

21. srpna 2006 • 05:00

Na právě skončené Neste Oil Rally Finland se obě posádky týmu OMV Peugeot Norway WRT umístily v Top 10. Jediným továrním týmem, kterému se podařil podobný výsledek, byl Ford. Díky čtvrtému místu Henninga Solberga a deváté pozici Manfreda Stohla si norský tým mohl připsat devět bodů do hodnocení značek, což je výsledek, na který může být Bozian-Racing, zajišťující technickou podporu týmu, velice hrdý.

Čtvrtým místem ve Finsku dokázala dvojice Henning Solberg - Cato Menkerud vyrovnat svůj dosavadní nejlepší výsledek kariéry, který dosáhla loni na Kypru. Během tří dnů ve Skandinávii předvádělo norské duo výkony na nejvyšší úrovni. Na třinácti rychlostních zkouškách z jedenadvaceti dokázal Solberg zajet časy v Top 5. Šťastný Nor k tomu dodává: „Konečně se k nám přiklonilo štěstí, které nám chybělo v první polovině sezony. Není nic, co bychom si mohli vytknout. Dokázali jsme si, že můžeme bojovat i s ryzími továrními týmy. Doufám, že v podobném duchu budeme pokračovat i na Kypru a v Turecku. Tyto soutěže mám rád a těším se na ně, ale momentálně mám největší radost z našeho vystoupení ve Finsku!“

„Kdyby mi před Finskou rally někdo řekl, že skončíme v nejlepší desítce, měl bych ho za velkého vtipálka. Jenže nyní se na to dívám zcela opačně – skončili jsme devátí, ale mohli jsme být i výš. Kvůli problémům během prvního dne, kdy nám prasklo řídící rameno, jsme se bohužel propadli příliš hluboko. Naštěstí jsme ale dojeli alespoň na „továrních“ bodech,“ vysvětluje Stohl. Během druhého a třetího dne si dal rakouský jezdec za prvořadý úkol udržet auto na silnici. „Nemá smysl nějak riskovat, když kolem sebe nemáte žádné konkurenty. Jakmile jsme se dostali před Wilsona, už jsme se nikam dál nehnali. Naše časy nebyly nijak zázračné, brali jsme to jako hodně odpovídající trénink na příští rok.“ Manfred Stohl se dále zúčastní Japonské rally, která se bude konat za deset dnů. Jezdec týmu OMV by se tam rád umístil do osmého místa a připsal si další body do osobního hodnocení. Aktuálně je se 24 body na průběžném pátém místě.

Také tým Bozian Racing, připravující pro OMV Peugeot Norway WRT vozy, může být po Finsku spokojen. Domů si veze devět bodů. Pouze Fordu se podařilo nasbírat více, konkrétně 16 bodů. Jackie Bozian, manager týmu OMV Peugeot Norway World Rally Team, k tomu říká: „Pro Henninga to byla neskutečná soutěž. Také Manfred podal profesionální výkon, když bojoval, aby zajistil alespoň body pro tým. Jelikož nemůžeme sbírat body na všech soutěžích, musíme brát jako směrodatné měřítko bodový průměr na soutěž. V tomto ohledu máme 7,4 bodu na soutěž, což je aktuálně více, než má např. Subaru.“ V Japonsku bude tým reprezentovat pouze Manfred Stohl, který bude moci bodovat pouze v hodnocení jezdců. Avšak počínaje Kyprem se na startu světových soutěží opět budou objevovat obě posádky s cílem sbírat body v hodnocení značek.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist