www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Subaru znovu neúspěšné...

21. srpna 2006 • 09:10

Tovární tým 555 Subaru WRT se stále nemůže nějak vzpamatovat a také ve Finsku se potýkal nejen s technickými problémy, ale jejich jednička Petter Solberg ve druhé etapě opět havaroval.

Nor bojoval v té chvíli o třetí pozici s Mikko Hirvonenem, který na něj měl jen minimální náskok. Nicméně levotočivá zatáčka Solberga vynesla více, než chtěl a jeho Impreza WRC skončila v kotrmelcích.

Chris Atkinson se potýkal s problémy s převodovkou, které jej stály posun za první desítku. Nakonec jeho výkon nestačil na lepší, než 13. místo absolutního pořadí. „Poslední den byl dobrý. Auto konečně fungovalo bezchybně,“ řekl na úvod Atkinson.

„Zkoušeli jsme různé novinky, abychom se znovu ve vývoji posunuli o krok kupředu. Jsem spokojený, protože jsem dokázal zajíždět časy v TOP5. To bylo mým cílem. Už se těším na Japonskou rally, kde jsem vloni skončil třetí. Rád bych tam i letos byl na bedně,“ doplnil Australan.

Sportovní ředitel týmu Subaru Luis Moya řekl: „Věděli jsem, že ve Finsku to bude velmi náročné. Petter havaroval ve chvíli, kdy bojoval o stupně vítězů. Chris za své problémy nemohl. Zradila jej technika. Přes léto jsme Imprezu WRC 2006 hodně vylepšili a stále na ni pracujeme. Víme, že jdeme správným směrem. V Japonsku chceme uspět a dosáhnout tam takových výsledků, jako tomu bylo v minulosti.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
21.08.2006 13:41
Runy
Držím palce! Myslím si že tahle modrá krasavice by slušela Gallimu.
toplist