www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Sébastien Loeb bodoval jako jediný, Sordó havaroval

21. srpna 2006 • 10:30

Sébastien Loeb si ve Finsku dojel s Xsarou WRC ´jen´ pro druhou pozici a připsal si dalších osm bodů do MS FIA jezdců. Na druhého Marcuse Grönholma má nyní v šampionátu náskok 31 bodů.

Z deseti letošních odjetých soutěží byl Sébastien Loeb šestkrát první a čtyřikrát druhý, což jasně svědčí nejen o kvalitách samotného pilota, ale také týmu Kronos Racing, který pro něj vůz připravuje.

„Neskrývám fakt, že jsem chtěl rally ve Finsku vyhrát. Nevyšlo to ale,“ řekl na úvod francouzský pilot. „Udělal jsem proto maximum, abych Marcuse na domácí soutěži porazil, ale přesto jsem zklamaný.“

„Na Xsaře se hodně zapracovalo a ovládala se báječně. Hodně jsem si věřil. Nepamatuji se, že bych byl někdy tak blízko Marcusi ve Finsku. Dokázal jsem ho poprvé porazit na RZ Ouninpohja, takže na vítězství určitě mám.“

„V Německu jsem vedení v šampionátu na Marcuse navýšil o čtyři body a ve Finsku mě o dva stáhl. Do konce už je jen šest soutěží a musím se pokusit maximálně zabrat. Děkuji také Danimu, který skončil v Německu před Marcusem,“ doplnil Loeb.

Marc Van Dalen: „Díky Sébastienu Loebovi stále dosahujeme kvalitních výsledků a držíme si odstup od továrního týmu Ford. Také Dani Sordó podal ve Finsku dobrý výkon a neustále se zrychloval. Naneštěstí ale Dani nedojel do cíle, ani Xavier Pons nakonec cíl nespatřil. Oba doplatili na nedostatek zkušeností s Finskou rally. Určitě se z toho oba poučili a pomůže jim to v budoucnu. Stále ale oběma plně důvěřuji. Celému týmu chci poděkovat za dobře odvedenou práci,“ dodal na závěr šéf Kronos Racingu.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist