www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Matthew Wilson dojel ve Finsku v TOP 10

22. srpna 2006 • 01:20

Britský mladík Matthew Wilson se znovu řídil radou svého otce a ve Finsku si dojel pro desáté místo. Ten mu řekl, aby se nesnažil stíhat domácí finské jezdce, ale zaměřil se především na to, aby Finskou rally dojel až do cíle.

Wilson sice nebodoval do MS FIA jezdců, ale pro svůj tým Stobart VK Ford body získal. Stejně tak i jeho týmový kolega Kosti Katajamäki.

Matthew Wilson: „Byla to velmi zajímavá rally. Určitě jsem si to užil. Kdyby mi někdo na začátku řekl, že skončím desátý, tak bych to bral všemi deseti. Bylo to neuvěřitelné. Poslední den se jela jedna krátká RZ, ale byla skoro celá na šestku. Mně ale vyrazil dech průjezd Ouninpohjou, to bylo neskutečné. Zažil jsem jednu horkou chvilku na dlouhém skoku na vytočenou šestku. To mi pak na dlouho stačilo.“

„V pátek ráno jsem měl ale smůlu. Defekt po deseti kilometrech úvodní RZ mě absolutně zabrzdil. Museli jsme kolo vyměnit. Byla tam tak velká díra, že na to nestačila ani vložka Mouse. Pak jsem měl ještě jeden defekt a musel jet opatrně, abych dojel do cíle. Jinak bych v pátek musel skončit. Už nyní se těším do Japonska,“ dodal Wilson.

Kosti Katajamäki: „V sobotu a neděli jsem byl spokojený s mými časy. Kdybychom neměli problémy v pátek ráno, pak bychom byli určitě hodně vysoko. M-Sport odvedl dobrou práci, když jsme najeli na kámen a ten mi zničil předek vozu. Tlumič mi prošel přední kapotou. Musím využít každé příležitosti, a tak jedu vždy naplno. Výsledek ale určitě mohl být lepší.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist