www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - IQ-Jänner Rallye

Aigner využije IQ-Jänner jako trénink na Monte Carlo

4. ledna 2006 • 00:15

Pilot vozu Škoda Fabia WRC Andreas Aigner bude v Mühlviertelu ledovým špiónem pro Raimunda Baumschlagera. Trvalé sněžení během posledních dvou dnů je zárukou skutečně zimní rally.

Mladý rodák ze Štýrska, Andreas Aigner, si za tým Red Bull Škoda v lednu odbude svou premiéru s vozem Fabia WRC při Rallye Monte Carlo. Ve francouzských Přímořských Alpách panují v současné době podobné zimní podmínky jako v Mühlviertelu, kde ve čtvrtek ve Freistadtu odstartuje 24. ročník IQ-Jänner rallye.

Raimund Baumschlager, jeden z největších favoritů na vítězství v Mühlviertelu, přijal jako šéf týmu BRR-Team v předvečer rally velice chytré rozhodnutí: „Aigner potřebuje každý metr na sněhu. Takže pojede pro mě soukromým vozem Škoda jako ledový špion. Zde se může naučit nejen správný zápis, ale také správná volba pneumatik je důležitý proces učení. Tak z toho můžeme mít prospěch oba. Jemu se to bude hodit v Monte Carlu a já toho využiji v Mühlviertelu.“

Vytrvalé silné sněžení posledních dvou dnů v Mühlviertelu vede k téměř chaotickému stavu. Nespočetní dobrovolní pomocníci Rallye Clubu Mühlviertel se nyní snaží alespoň z poloviny zprůjezdnit akční zóny pro diváky a parkoviště.

Pořadatel kvůli zimním podmínkám na rally počítá s přílivem diváků, jejichž počet by se měl pohybovat kolem 100 000. Očekáváno je především mnoho českých fanoušků rally, neboť IQ-Jänner rallye je kromě rakouského mistrovství také prvním závodem mistrovství českého.

Armin Holenia
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist