www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - IQ-Jänner Rallye

Josef Semerád v Rakousku ostudu neudělal

13. ledna 2006 • 16:30

Freistadt nás přivítal celý v bílém a tahle barva se nás držela jak celý trénink, tak i po celou dobu závodu. Musím se přiznat, že na sněhu jsme se ocitli mimo loňských Okříšků vlastně poprvé a úplně poprvé jsme pak závodili na těch správně úzkých a ohřebíkovaných kolech. Bylo to super.

žádný příspěvek celý článek »

Josef Dvořák vyzkoušel v Rakousku vyprošťovací techniku

13. ledna 2006 • 07:00

O tom, že rakouská IQ Jänner Rally nebude jen soubojem o sekundy, ale hlavně o tom, kdo udělá nejméně chyb, se přesvědčila i posádka mladoboleslavského týmu Josef Dvořák - Jan Slavík. Po dvou výletech mimo trať si připsala body za třetí místo ve třídě. Přesto jsou její úvahy o letošní sezoně zatím neurčité.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Vaňáč vstoupil do šampionátu úspěšně

12. ledna 2006 • 04:30

Velmi překvapivý mistr České republiky v rallye ve třídě N3 sezony 2005 JUDr. Jan Vaňáč vstoupil úspěšně i do dalšího ročníku Global Assistance MMČR. Na velmi obtížné rakouské IQ Jänner Rally získal důležité body za třetí místo v "en trojkách".

žádný příspěvek celý článek »

Sparrow racing team obhájil výsledky na Jänner Rallye

11. ledna 2006 • 11:00

O prvním lednovém víkendu odstartovala na tratích v okolí rakouského Freistadtu česká soutěžácká sezóna. Úvodním podnikem byla již potřetí Jänner Rallye, tentokráte po jednoroční pauze opět vesměs na sněhu a ledu. Na startu nemohla chybět ani zlínská stáj Sparrow Racing Team, která u našich jižních sousedů nasadila tři vozy Honda Civic VTi.

žádný příspěvek celý článek »

V závere prvej etapy predčasný koniec pre Béreša

11. ledna 2006 • 04:20

Jozef Béreš jun. a Petr Starý na vozidle Suzuki Ignis zo Styllex Tuning Rally Teamu predčasne ukončili svoje účínkovanie v závere prvej etapy Jänner Rallye.

žádný příspěvek celý článek »

Štajf do roku 2006 s prioritou FIA B a nůší rakouských bodů

10. ledna 2006 • 23:05

Výborný výkon v rakouské Jänner Rallye - úvodním podniku mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích - podala posádka Vojtěch Štajf - Jiří Černoch, když se umístila jako třetí a zároveň nejlepší posádka z České Republiky.

žádný příspěvek celý článek »

Lehko na cvičišti, bez trakce v boji

10. ledna 2006 • 22:50

OMV Rally Team vstupoval do nové sezóny s optimismem a po úspěších na loňské zasněžené Rally Šumava a rallysprintu v Okříškách si před prvním podnikem domácího šampionátu věřil. Za tímto účelem pořízené malé brzdy, měkčí pružiny, pozměněné charakteristiky asfaltových tlumičů společně s úzkými koly s krátkými hřeby dávaly všem v týmu pocit naprosté připravenosti.

žádný příspěvek celý článek »

Posádka Petrášek - Král děkuje neznámým fandům rally

9. ledna 2006 • 15:20

Vážení obětaví fandové, děkujeme Vám, že jste si pro sledování 5. RZ letošní Jänner Rally vybrali právě místo, kde nám (a nejen nám) byla trať "poněkud těsná".

žádný příspěvek celý článek »

Pavel Valoušek ve Freistadtu rozdrtil konkurenci

9. ledna 2006 • 13:15

Velmi úspěšně vykročila do nové sezony posádka Trumf Rally Teamu Pavel Valoušek - Pierangelo Scalvini. Suverénně zvítězila v klasifikaci skupiny A i skupiny Super 1600. Druhé posádce týmu už se dařilo méně. Odložilík s Rajnohou museli v průběhu závodu odstoupit na poruchu převodovky.

žádný příspěvek celý článek »

Rakušan Achim Mörtl v barvách RSP vybojoval plný počet bodů

9. ledna 2006 • 10:15

Prvním podnikem letošní sezóny MMČR v Rallye byla tento víkend 24. Internationale IQ Jänner Rallye s centrem v rakouském Freistadtu. Pořadatelé letos opět v přípravě nezklamali, a tak společně s hromadami sněhu, které byly na rychlostních zkouškách, dávali jisté záruky, že se posádky, ale i fandové, kterých podle informací pořadatele přijelo téměř 140.000, mají opravdu na co těšit.

žádný příspěvek celý článek »

Karel Trojan bojoval na Jänner Rallye i s chřipkou

9. ledna 2006 • 09:00

Kdo pečlivě četl naše aktuální vstupy z účinkování ČKD Urban Pneu Rally Teamu na Jänner rally ví, že Karel Trojan nebojoval v Rakousku jen se sněhem, stopkami a problémy s technikou, ale také s chřipkou.

žádný příspěvek celý článek »

Po roce 2004 zopakoval Baumschlager svůj triumf znovu

7. ledna 2006 • 22:50

Rakouský mistr vyhrál o 1:51 minuty před Achimem Mörtlem, který je rovněž vítězem skupiny N. Na tuto klasickou zimní rally dorazilo letos do Mühlviertelu 140 000 návštěvníků.

žádný příspěvek celý článek »

Raimund Baumschlager nadále kontroluje vedení

7. ledna 2006 • 15:25

V čele 24. IQ Jänner Rallye dominuje po odstoupení Blomqvista a Wittmanna jun. i nadále Raimund Bamschlager. Na 14. RZ byl sice jeho hlavní pronásledovatel Achim Mörtl o 0,2 sekundy rychlejší, Baumschlager ale potom útok odrazil a zvýšil svůj náskok na 38,6 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Stig Blomqvist na začátku třetího dne IQ-Jänner rallye vypadl

7. ledna 2006 • 12:05

Začátek posledního dne 24. ročníku IQ-Jänner rallye byl bohatý na události. První dvě rychlostní zkoušky v severní části Mühlviertelu, v Liebenau a v Königswiesenu-Castrol Areně, vedly k odstoupení dvou předních jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

Vítěz v polovině rally má jméno Raimund Baumschlager

6. ledna 2006 • 23:20

Před koncem druhého dne byla IQ-Jänner rallye ještě velmi napínavá. "Zavinil" to bývalý švédský mistr světa Stig Blomqvist, kterému se podařilo snížit náskok Raimunda Baumschlagera z 55,9 sekund na 7,9 sekund v cíli ve Freistadtu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist