www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 18 - Rally Argentina

SOUHRN: Rally Argentina vyhrál Ott Tänak

29. dubna 2018 • 15:00

Po krátké pauze pokračuje mistrovství světa v automobilových soutěžích, tentokráte v Jižní Americe. Posádky se vrací na šotolinový povrch, při Rally Argentina se na start již tradičně staví chudší startovní pole. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži (+fotky a videa) - Další informace k Rally Argentina

V Rally Argentina zvítězil estonský jezdec Ott Tänak s Toyotou Yaris WRC a připsal si třetí triumf v soutěži mistrovství světa v kariéře. Na prašných horských cestách uhájil náskok z úvodních dvou etap a druhého Belgičana Thierryho Neuvillea porazil o 37,7 sekundy.

Ott Tänak - Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) - Rally Argentina 2018

„Tohle je mimořádné. Netušili jsme, jak to půjde, když jsem změnil tým, ale je výborné, jak rychle se zlepšujeme,“ řekl Tänak, který s toyotou triumfoval poprvé. „Auto je už skoro přesně podle mého vkusu a s týmem je skvělá spolupráce,“ dodal Estonec, jenž ještě vloni závodil s fordem.

Třetí skončil Neuvilleův stájový kolega s hyundaiem Dani Sordo. Španělský pilot za Tänakem, který v Argentině vyhrál deset z 18 rychlostních zkoušek, zaostal o 1:15,7 minuty.

Pětinásobný mistr světa Sébastien Ogier dojel čtvrtý a soutěž v Argentině tak dál zůstává jediným podnikem seriálu, který nikdy nevyhrál. V průběžném pořadí Francouz uhájil vedení před Neuvillem, jeho náskok se ale snížil na deset bodů.

Desáté místo obsadil v Argentině Švéd Pontus Tidemand se Škodou Fabia R5 a zvítězil ve slabě obsazené kategorii WRC2. Po druhé etapě vedl jeho mladší stájový kolega Kalle Rovanperä, který však svou snahu neustál a v předposlední zkoušce vážně havaroval.

- - - - - - - - - - - - - SHAKEDOWN - - - - - - - - - - - -

Kris Meeke - Paul Nagle (Citroën C3 WRC) - Rally Argentina 2018

Výsledky shakedownu Rally Argentina

-plu- ; ČTK ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist