www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Galli stále věří, že se ještě sveze

22. srpna 2006 • 10:30

Italský pilot Gigi Galli v letošním roce startuje v seriálu mistrovství světa jen sporadicky, přesto dosahuje velmi dobrých výsledků. Ve Finsku byl hned za Henningem Solbergem druhým nejlepším privátním jezdcem a skončil pátý.

Galli se ve Finsku znovu představil v Peugeotu 307 WRC podporovaným od společnosti Pirelli. S tímto speciálem startoval již počtvrté a potřetí to bylo na šotolinovém povrchu.

Z 21 rychlostních zkoušek se vždy dokázal umístit v TOP10 a na testu s číslem dvanáct dokonce skončil druhý, když jej porazil pouze pozdější vítěz Marcus Grönholm.

„Musím být šťastný,“ řekl Galli. „První den jsem začal opatrně, jelikož pršelo a podmínky byly náročné. Děkuji pneumatikám Pirelli, které fungovaly skvěle. Páté místo ve Finsku je dobrým výsledkem. Když vezmu v úvahu, že jsem několik měsíců nejel, pak jsem spokojený. Jen doufám, že to nebyl letos můj poslední start.“

Italský rychlík nezapomněl v cíli Finské rally pochválit společnost Pirelli. „Pneumatika Pirelli P Zero fungovaly famózně. Musím poděkovat společnosti Pirelli, která mě vždy dodávala velmi kvalitní pneumatiky, s nimiž se Peugeot 307 WRC ovládal skvěle,“ doplnil Ital.

Galli dokázal v letošním roce při svém omezeném programu nasbírat již 15 bod a navíc v Argentině dosáhl vůbec poprvé na stupně vítězů v mistrovství světa. Prozatím však není jasné, kde se italský jezdec objeví nadále. Určitě ovšem nebude startovat v Japonsku...

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist